2. mars 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Folk og røvere i Kardemomme By hadde premiere i Skriverparken i Hokksund i dag. Det var fulle hus og mange lovord etterpå – fra både store og små.

Ny suksess med Folk og røvere i Kardemomme By

Kardemomme By er normalt en fredelig plett på jorden, men tre røvere lager litt trøbbel for både politimesteren, bakeren og ikke minst pølsemakeren. Men det er håp for alle og de tre får etter hvert viktige jobber i byen. De mottok også gaven fra Lions Club Øvre Eiker etter forestillingen.
Annonse

De 33 skuespillerne har i lang tid terpet på replikkene sine. Det er laget kostymer, kulisser og ikke minst en imponerende «rigg» – som det heter på teaterspråket. En stor foreldregruppe har siden 25. juni jobbet med å få alt på plass i Skriverparken.

På grunn av vårt mildt sagt ustabile sommervær, er hele arenaen det spilles på nå dekket med en enorm presenning slik at både publikum og skuespillere skal holde seg tørre. Det fikk de bruk for under onsdagens premiereforestillinger der begge gruppene med skuespillere var i aksjon.

Annonse

Men etter at politimester Sebastian, løven og alle de andre karakterene hadde gjort seg ferdig på den første forestillingen, ble de overrasket av Lions i Øvre Eiker. Gunvor Johnsen og Bjørn Wennberg stilte nemlig opp med en sjekk på ikke mindre enn 10.000 kroner. Etter to korona-år er det penger som kommer godt med.

De tre «omvendte» skurkene, Kasper, Jesper og Jonatan, fikk æren av å ta imot sjekken på vegne av Hokksund Byteater Jr. Så gjenstår det å se om pengene virkelig havner på gruppas bankkonto etter hvert. Vi vet jo aldri med slike røvere.

Gunvor Johnsen og Bjørn Wennberg tok sjansen på å overrekke gavesjekken på 10.000 kroner til de tre røverne som nå var blitt hakket snillere. Gaven er et ledd i klubbens satsing på barne- og ungdomsteater i kommunen.

De fleste kjenner til universet til Kardemomme By – skapt av Thorbjørn Egner. I denne byen styrer alle med sitt – men Tante Sofie er vel streng mot seg selv og alle andre i byen. Det er tydelig at hun har manglet noe i livet sitt, og uten å røpe for mye, så kan vi vel si at hun fant kjærligheten der vi minst ville tro det på slutten av forestillingen.

Dagens to forestillinger var utsolgt og det samme sies å gjelde for den ene av lørdagens forestilling. Det går dessverre ikke fram av billettbestillingen hvor mange plasser som er ledig til enhver tid, så her er det altså bare å prøve. Men det er plass til 200 på hver forestilling så her er det trolig god mulighet til å få med seg sommeren store begivenhet på teaterfronten i Øvre Eiker.

Dette er en forestilling som ikke passer for de helt minste selv om arrangøren sier at barn under to år kan komme gratis inn ved å sitte på fanget. For barn i så lav alder kan nok flere av innslagene være skremmende og der er mye høye lyder. Forestilling med pause varer i to timer og det er mye for et lite barn.

Dagens publikum var i hvert fall veldig fornøyd med opplevelsen i Skriverparken og mange benyttet anledningen etterpå til å ta bilder sammen med skuespillerne.

Flere bilder fra dagens premiere med gruppe A finner du her.

Del:
Annonse