21. februar 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Belinda Boothby er opprinnelig fra Oslo, men bodde mange år i Hokksund før hun flyttet til hovedstaden igjen.

Fikk drømmejobben hos Advokatfirmaet Elden

Belinda Boothby er tilsatt som ny partner i Advokatfirmaet Elden med virkning fra 1. juli. For henne er det også snakk om en drøm som går i oppfyllelse. Belinda har bodd mange år i Hokksund.
Annonse

– Dette er en stor tillitserklæring og et stort karrieremessig hopp. For meg er det veldig stas å bli tatt opp som partner i det største prosedyre- og strafferettsfirmaet i Norge, og et firma som ellers er blant de aller største advokatfirmaene i landet, sier hun til Advokatbladet.

– Om jeg skal gjette på hvorfor jeg har blitt tatt opp som partner så fort, så vil jeg tro at det til dels er fordi jeg har drevet for meg selv tidligere og derav har erfaring som partner allerede. At jeg har engasjert meg på mange ulike arenaer i løpet av årene har nok også hatt noe å si. Jeg gleder meg enormt til fortsettelsen og til å følge opp firmaet, samt nye og tidligere klienter videre, forteller Boothby.

Annonse

Forstår viktigheten av mangfold
– Det er særlig betydningsfullt for meg at firmaet tør å satse på en 31-år gammel advokat med to yngre barn, sier hun.

– Det er selvsagt ikke enkelt å være tobarnsmor og advokat. Det krever en del planlegging, riktig tidsprioritering og til tider bortprioritering. At jeg har blitt partner har nok i praksis ikke så mye å si når det kommer til tid og barna, sier hun.

– Helt ærlig så opplevde jeg det som vanskeligere å være først student og så advokatfullmektig, samtidig som jeg var ung småbarnsmor. Det var en periode der så å si alt var nytt. Jeg var uetablert og jeg følte meg som en underdog på nesten alle arenaer. Jeg kunne til tider kjenne litt på at jeg ble strukket i alle retninger, og at jeg ikke alltid klarte å levere som jeg ville. Men årene var svært lærerike, og det er noe jeg lever godt på i dag, forteller hun.

31-åringen har jobbet hardt
– Å først bli ansatt hos Elden, og så bli tatt opp som partner ni måneder senere har jo selvfølgelig krevd beinhard, konsistent og målrettet jobbing. Antagelig også villigheten til å gi slipp på «flink pike»-holdningen, å bygge nettverk og å lære av kolleger internt og eksternt, sier Boothby, som har bodd i Hokksund fra hun var 11 til 23 år. Hun har fortsatt mange venner og kjente her.

Belinda Boothby jobber mye med barnerett, erstatningsrett, utledningsrett og som bistandsadvokat.

Hele artikkelen kan du lese i Advokatbladet HER

Del:
Annonse