10. desember 2023

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

STORFISKER: Fire år gamle Theodor bor rett ved Hellefossen, og er tredje generasjon laksefisker i familien - her er han nok å regne som en skikkelig gladlaks. (Foto: Privat)

Theodor (4) halte inn en laks på over fem kilo

Tidenes yngste (?) laksefisker i Drammenselva har god grunn til å være stolt etter bragden lørdag.
Annonse

Det var på fisketur i båten med pappa Ruben og mamma Mia Johansen at det plutselig hogg til noe stort i andre enden av snøret på blå sone i Drammenselva lørdag formiddag, melder DRM24.

Familiens yngste hadde allerede hatt laks på kroken tidligere i uka, men mistet fisken. Denne gangen skulle den ikke slippa unna, og pappa Ruben hadde tatt sine forholdsregler. Etter ti minutters kamp mellom fireåringen på en lett stang med haspelsnelle og en sprek laks, var kampen over, og familiens yngste hadde fått sin første laks.

Annonse

– Han kunne holde stanga selv mot et bord han sitter ved i båten og sveive selv. Det eneste jeg gjorde var å hjelpe til å styre snøret litt unna motor og kleppe laksen når han fikk den inntil, forteller pappa Ruben.

Han legger til:

– Det var en sinna fisk så det ble en skikkelig fight. Nå er årets mål oppfylt, konstaterer en stolt pappa.

Laksen tok på mark og søkke mens båten lå ankret opp rett overfor bybrua i Hokksund. Nå håper fireåringen å få solgt den nygåtte villaksen som matfisk for å få en hyggelig gevinst til sparepengene.

Vekta stoppet på nøyaktig 5,2 kilo.

Oppfordrer flere unge til å prøve fiskelykken
Pappa Ruben forteller at han har latt sønnen være med når han selv har lyst, og latt han prøve seg gradvis frem. Han mener flere foreldre bør legge til rette for å la barna prøve seg på fiske på fritiden.

– Alle barn opp til 16 år fisker gratis i Drammenselva, og det er dumt at vi ikke ser flere barn og unge langs elva. De bør ha på seg en flytevest ved elvebredden, men det er veldig lettvint å sykle bort til elva med ei stang å prøve seg, forteller Ruben Johansen.

– Det er vanligvis ikke noe problem å få lånt utstyr om du ønsker det heller. Vi laksefiskere er hyggelige mennesker bare du kommer under huden på oss, ler han.

For egen del er det ingen tvil om at dagens fangst har gitt mersmak, og at det ligger an til flere fisketurer med pappa fremover.

– Det gir jo mersmak, så det blir nok ikke noe mindre nå fremover. Så lenge han vil, får han være med. Samtidig er det nå et ganske kort tidsvindu til elva skal behandles for lakseparasitt, og da kan det fort være at Theodor er tenåring før han igjen kan fiske laks i Drammenselva, forteller faren.

Del:
Annonse