23. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Melanie Bråthen er tilbake for fullt etter mammaperm sammen med «Birger» og selv om hun startet mandag er det mange som har bestilt time allerede.

Tilbake i full jobb som kiropraktor etter mammaperm

Mange pasienter har siden september i fjor etterlyst kiropraktoren sin i Hokksund. Nå er hun tilbake i full jobb etter snart ett år med mammaperm. Melanie Bråthen i Bli Bedre Kiropraktorsenter finner du fortsatt i Kremmerhuset, men i nesten nytt kontor.
Annonse

Jenta er nå blitt ni måneder og da følte Melanie at det var på tide å ta seg av sine pasienter igjen. Det siste året har gått med til fødsel og mammaperm i tillegg til å ta seg av de to andre barna på seks og tre år.

– Men nå er det slutt. Det blir ikke flere barn nå, sier hun til Eikernytt.no samtidig som hun lover å være på plass for kunder og pasienter så mye som mulig.

Annonse

Og hun har vært etterlyst i lang tid. Men kombinasjonen små barn og jobb er ikke lett og derfor har hun latt kontoret sitt stå nærmest urørt det siste året. Bare «Birger» har passet på, men han er det egentlig liten nytte i. Og lurer du på hvem Birger er, så kan vi fortelle at det er maskoten av et «beinrangel» som du finner på mange av hennes bilder – også her.

Tysker ble eikværing
Melanie har siden vi snakket med henne sist, giftet seg og fått det norske navnet Bråthen til etternavn. Den tyskfødte jenta har gjort eikværing av seg og er altså godt etablert i Kremmerhuset i Hokksund sentrum sammen flere andre helserelaterte tilbud.

Tidligere delte hun kontor med Toril Bottegård som driver fysioterapi i samme bygget, men i 2019 ble det et ledig lokale som Melanie valgte å ta over.

Etter at koronaen stengte ned det meste, var det greit å kunne ha mammaperm og ikke måtte tenke på alle forhåndsreglene hun måtte ta før permisjonen. Å være kiropraktor betyr tett kontakt med pasientene og det ble til tider vanskelig. Hun fikk også mange spørsmål fra bekymrede pasienter og flere valgte å utsette behandlingen til det verste hadde gitt seg.

Men nå er det praktisk talt ingen restriksjoner. Det eneste er ekstra renhold og timebestillinger som gjør at du slipper å sitte mange andre på venterommet.

Hun har også anskaffet seg noe hun kaller et «trykkbølgeapparet».

– Dette apparatet gir deg mekaniske slag på ulike deler av kroppen og brukes ofte på skuldre, kne og armer. Det er svært effektivt og har god effekt på behandlingen, sier hun.

Ellers driver hun med tradisjonell kiropraktisk behandling – på folkemunne – knekking. – Og det hender det knekker til, sier hun. Eller justering som hun kaller det.

Fakta:
Melanie Bråthen er offentlig godkjent kiropraktor med utdannelse fra Palmer College of Chiropractic i USA. Hun var ferdig med utdanningen sin i 2009 og begynte da sin turnustjeneste hos Steinkjer kiropraktorsenter. Etter endt turnustjeneste begynte hun å jobbe hos Din Kiropraktor Konnerud i 2010 før hun åpnet Bli Bedre Kiropraktorklinikk i Hokksund i 2017. Melanie er medlem av Norsk Kiropraktorforening. Hun holder seg alltid faglig oppdatert ved å delta på kurs, både i Norge og i utlandet.

Del:
Annonse