19. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Aleksander Kristoffersen på Fossesholm hvor han lørdag 27. august stiller med fullt band til releasekonsert for sitt nye album, «Vargtime».

Fossesholm: Aleksander Kristoffersen i kjent stil på ny konsert

Aleksander Kristoffersen lover kjente toner og tekster du kan assosiere deg med selv om de alle fleste låtene på konserten er nye. Lørdag 27. august stiller han og bandet på Fossesholm og lover å lage et skikkelig show utendørs.
Annonse

Det er Vestfossen Marken og Eiker Matfestival lørdag 27. og søndag 28. august. Det er ventet er stort antall besøkende til Vestfossen denne helgen, og det bør ikke bli mindre av at Aleksander og bandet hans med kjente musikere, entrer utendørsscenen på Fossesholm Herregård.

Det gjør heller ikke noe at bandet «Spiller ingen rolle» skal være oppvarmingsband for Aleksander & Co. De høster stor applaus for sine opptredener og får stor sympati fra publikum. Bandet er som kjent sammensatt av folk med ulike funksjonshemninger, men det går ikke ut over spillegleden de viser fra scenen. Bandet ledes av Andre Wilting.

Annonse

Releasekonsert for nytt album
Den digitale utgaven av albumet «Vargtime» kommer litt senere i høst, men du får altså mulighet til å høre alle låtene fra albumet på releasekonserten på Fossesholm. I tillegg lover Aleksander at det kommer noen «best of». Det er ni nye låter i «kjent stil» som blir presentert denne lørdagskvelden. Men allerede før konserten slippes det en singel på ulike strømmetjenester som en forsmak på hva vi har i vente.

– Vi spiller som før en blanding av folk-rock og pop-rock og folk vil kjenne igjen arrangementene og mange av tekstene fra fjorårets releasekonsert her på Fossesholm. Tilbakemeldingene fra denne gjør at vi kjører samme opplegg med visning av bilder og lager en stemning som bare er mulig i disse omgivelsene, sier han.

Konserten begynner like etter at Eiker Matfestival stenger sine dører for kvelden. Kl. 18.00 åpnes dørene og like etter kommer «Spiller ingen rolle» på scenen.

– Vi skal være ferdige til kl. 22.00 for å unngå kollisjoner med andre arrangement under Marken, sier Aleksander. Det blir derfor et kompakt arrangement som er verdt å få med seg.

Kjente temaer og lokale tekster
På det siste albumet – «En tid som har gått fort» – var det flere tekster med lokalt innslag og Aleksander sine egne opplevelser. I år blir det ikke fullt så lokale tekster, men tematikken kjenner du igjen fra tidligere.

Unntaket er sangen om tømmerhoggeren og musikeren Olaf Simensen fra Vestfossen. Han jobbet alle dager i skogen og underholdt som musiker i helgene. Sangen er en hyllest til alle tømmerhoggere som var med på å utvikle Vestfossens treindustri gjennom levering av tømmer.

Solide musikere
Bandet Aleksander Kristoffersen har med seg på scenen denne kvelden er kjente for de fleste og består av solide musikere og sangere.

Her finner vi Eivind Kløverød på trommer, Freddy Holm på lap-steel, fele, mandolin og diverse instrumenter. Vi finner også Jørgen Amundsen på gitar, Thomas Landaas Eriksen på keeboard, Olav Kristensen på bass og ikke minst Elin Kristoffersen på kor. Aleksander selv spiller gitar og synger.

– Jeg håper og tror publikum vil få en fin opplevelse slik de gjorde i fjor selv om det var ulike koronarestriksjoner da. De er vi heldigvis kvitt nå og det betyr friere rammer og ingen inndeling av publikum, sier Aleksander, som nå jobber intenst sammen med bandet for å sette sammen alt til en minnerik konsert.

Det blir ni helt nye låter sammen med flere «best of» på årets konsert.
Del:
Annonse