18. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

I dag - lørdag 13. august markeres den Internasjonale Swingersdagen. (Illustrasjon)

Hver tiende nordmann fantaserer om Swingers

I dag lørdag 13. august markeres den Internasjonale Swingerdagen - en feiring av swingere verden over. Swingersmiljøet har fått mye oppmerksomhet i media de siste årene og det viser seg at interessen blant nordmenn er stor.
Annonse

Det er faktisk hele 10 prosent av Norges befolkning som fantaserer om swingers. Det kommer frem i en undersøkelse gjennomført av YouGov for Nytelse.no. I Norge er det en rekke swingersklubber, nettsteder og private arrangementer for de som er swingers eller som er nysgjerrige på swingers.

– Det er ikke så overraskende at mange fantaserer om swingers. Dette er et tema som det er mer og mer åpenhet rundt og det er klart folk blir nysgjerrig, sier sexolog Maria K. Ebbestad.

Annonse

Swingers er avtalte treff der folk i parforhold møte andre par for å ha sex. Alle involverte bestemmer selv hvor mye de vil være med på og det er ikke noe krav om å måtte ha sex om de besøker en swingersklubb.

– Mange klubber og treff har også åpent for et visst antall single, forklarer Ebbestad.

I Norge har swinger miljøet vokst de siste årene og ifølge TV2 har Norges største swingersnettverk SpicyMatch over 15.000 medlemmer. I tillegg finnes det en rekke andre grupper og klubber du kan oppsøke om du er nysgjerrig.

– Om du ønsker å teste denne delen av seksualiteten din er det viktigste god kommunikasjon paret imellom, og at begge har et ønske om å prøve swingers. Snakk om fordeler, ulemper og hvilke situasjoner dere kan komme opp i. Ha et stopp-ord for når en av dere vil ut, og sett noen få regler. Setter dere for mange kan det være vanskelig å huske alle, sier Ebbestad.

Del:
Annonse