16. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Svein Rust (t.h.) sammen med kamerat og reisevenn på flere turer, Terje Koch.

JUBILEUMSMARKERING: 90 år siden Ford lanserte sin V8-motor

Det er i år 90 år siden Ford kom med sin V8-motor med sideventiler. Denne motoren skulle komme til å prege de store amerikanske bilene i en årrekke. Og fortsatt lever de i beste velgående – blant annet i Hokksund.
Annonse

Lørdag hadde Early Ford V8 Club Norway lagt sitt jubileumsarrangement til Hokksund og med start på Hokksund Camping. Øvre Eiker har et stort motormiljø, som blant annet kommer til syne på Motorhistorisk senter på Burud og ikke minst i bilstallen til Svein Rust.

Han har samlet på gamle biler i flere tiår og er kanskje den enkeltperson som har flest gamle og restaurerte biler i landet.

Annonse

Rundløype i Øvre Eiker
Nærmere 30 biler stilte til start i dette jubileumsløpet. Ikke alle hadde Ford V8-motor av gammel årgang under panseret, men det spiller ingen rolle. Her det kjøreglede og samhold som gjelder blant de 300 medlemmene på landsbasis i denne klubben.

Fra campingplassen ble det kjørt via Hoen, Burudstua, Sundhaugen, Eiker Motorshop og senteret på Burud. Det hele ble avsluttet med en festmiddag på Sanden Hotell der det også var premieutdeling. Det var nemlig lagt inn spørsmål rundt løypa de kjørte og her trengte du både lokalhistorisk kunnskap og bilkunnskaper.

Som kjent er Svein Rust en Ford-entusiast av rang. Han eier hele 11 1932-modeller og han har alle de 10 karosseritypene som Ford laget på denne tiden. I lørdagens løp stilte han med fem biler.

Se bilder fra arrangementet her:

Del:
Annonse