16. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Eva Bratholm og Joar Hoel Larsen er erfarne journalister som har arbeidet med politikk og samfunnsspørsmål i en årrekke. Men det er mer på høstens meny.

Allsidig program på Folkeakademiets høstmeny

Folkeakademiet i Nedre Eiker har en allsidig meny å by på denne høsten. Det utrolige er at de ikke kan ta betalt for sine ulike arrangementer, men har lov til å be om frivillige «donasjoner» på Vipps.
Annonse

Alle arrangementer er i samarbeid med Folkeakademiet i TeVeBu, Mjøndalen bibliotek og Drammen kommune. Men det legges altså helt klare føringer om at disse arrangementene skal være gratis for alle og det begrenser foreningens mulighet til å annonsere alt som skjer.

Ved siden av muligheten for Vipps-inntekter oppfordrer de folk til å bli medlemmer i foreningen. Da kan du aktivt støtte den lokale kulturformidlingen som Folkeakademiet gjør.

Annonse

Her er høsten meny

17. september kl. 14.00 – Mjøndalen bibliotek

PRINSESSA PÅ FJERTEN med Gunn Inger Aareskjold.

Gunn Inger Aareskjold er utdannet musikalartist og dramalærer. Hun har jobbet

som teaterlærer i videregående skole og kulturskolen parallelt med utøvende virksomhet.

En dronning er så fin på det at hun nekter prinsessa å fjerte. Da blir prinsessa veldig rar. Ansiktet blir rødt, og kroppen stor som en ballong. Hun får etter hvert en merkelig fasong. Heldigvis kommer det en fe med en magisk fjerteknapp! En gøyal historie med rampete rim og rablende regler.

Varighet ca. 20 minutter. Passer for barn fra 4 år.

29. september kl. 19.00 – Mjøndalen bibliotek

USA – SUPERMAKT I KRISE

Eva Bratholm og Joar Hoel Larsen. Det erfarne journalistparet har arbeidet med politikk og samfunnsspørsmål i en årrekke. Begge har vært NRK-korrespondenter i USA og de har skrevet diverse bøker om så vel amerikanske spørsmål som andre sentrale samtidstemaer.

12. oktober kl. 19.00 – Mjøndalen bibliotek

SVALBARDEKSPEDISJONER ved Jørn Hurum

Jørn H. Hurum har ledet mange ekspedisjoner til Svalbard på jakt etter havlevende øgler som levde for over 150 millioner år siden. Dette var kjempene i havet da dinosaurene hersket på land. Disse ekspedisjonene (2004-2021) er de største vitenskapelige utgravningene på Svalbard noen gang. Fortellinger fra mange år på Svalbard og viktigheten av funnene er noe Hurum er opptatt av å fortelle om både i dokumentarfilmer, gjennom barnebøker og som foredrag.

Foredraget passer fra 3-100 år.

15. oktober kl. 14.00 – Mjøndalen bibliotek

DE TRE SMÅ GRISER med Teater Fabel

Eventyret om de tre små griser er nok velkjent for mange, både igjennom eventyrfortelling så vel som tegnefilm. Vi følger de tre små grisebrødrene på deres vei ut i verden, for å søke lykken. Men aller først vil de bygge seg eget hus. I skogen møter de en munnrapp kråke som gjerne gir gode råd om byggeskikk. Det er nemlig VELDIG viktig og bygge solid – for det har flyttet inn en ULV i skogen.

Men vil De Tre Små Grisene høre på Kråkas velmente råd? Nei, det – gjenstår å se… Med Inger Merethe Johnsen og Bjørn Eivind Aasland.

Forestillingen inneholder både dukkespill og skyggeteater, og passer for barn i fra 3 år,

og familier.

26. oktober kl. 19.00 – Mjøndalen bibliotek

TØRST AV ALT – CABARET OM ALKOHOLEN OG LIVET ved Hanne T. Asheim.

Hvorfor drikker vi? Hvordan drikker vi? Er det bra eller dårlig for oss? I denne humoristiske, musikalske cabareten tar Hanne T. Asheim utgangspunkt i sitt eget forhold til alkohol, som vintørst kvinne i 40-årene.

Gjennom komiske og lyriske cabaretviser dykker hun ned i både samfunnsspørsmål og selvransakelse. For hvorfor er det så vanskelig å begrense seg? Og bør hun slutte å drikke?

Hanne T. Asheim er en kritikerrost tekstforfatter og komponist. Hun har skrevet for mange av våre humorartister, og blant annet vunnet Komiprisen i kategorien «Årets nummer». Hun er lidenskapelig opptatt av cabaret-sjangeren, og av å skape underholdning med kvalitet og noe på hjertet.

19. november kl. 14.00 – Mjøndalen bibliotek

«2 MENN OG EN TAVLE»

«2 menn og en tavle» er en morsom tegneforestilling for barn der illustratørene og tvillingbrødrene Svein og Egil Nyhus tegner og forteller for og sammen med publikum. Brødrene lærer bort noen forfattertriks også, og de som har en god idé, kan være med på å bestemme hvordan historien skal se ut.

30. november kl. 19.00 – Mjøndalen kirke

JULEJAZZEN I MJØNDALEN KIRKE

En herlig tradisjon. Bandet har hatt faste oppdrag og tilhørighet til bestemte miljøer. Et viktig holdepunkt har vært miljøet rundt Mjøndalen kirke der julejazzen har utviklet seg til et ettertraktet innslag i kulturlivet i Nedre Eiker. I tradjazzmiljøet i Drammen er Norsk Linie etter hver et fast innslag med en trofast tilhørerskare.

Mer informasjon om foreningen finner du på Facebooksiden:
facebook.com/FolkeakademietNedreEiker

Del:
Annonse