23. februar 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Linett Sanchez Hillestad drømmer om å leve av å selge klær. (Foto: Per Jørund Grøthe)

Elev på Eiker vgs: – Drømmen er å leve av å selge klær

Linett Sanchez Hillestad (17) fra Steinberg er elev ved Eiker videregående skole og driver litt med salg av brukte klær på hobbybasis. Hun har også planer om å sette i gang med produksjon av en egen kleskolleksjon sammen med sin mor.
Annonse

– Jeg er opptatt av klær. Samtidig er jeg veldig interessert i salg. Må innrømme at jeg er blitt litt hekta på dette. Drømmen er at jeg en gang i fremtiden kan leve av klær, eller i hvert fall salg. Da får jeg også mulighet til å være min egen sjef, forteller den blide 17-åringen på nettsidene til skolen.

I dag driver hun med alle typer klær. Men det går mye i bukser med lav midje. Dette er klær fra 2000-tallet, og de er veldig trendy for tiden, får vi vite. Det er også veldig populært med det som er brukt, og spesielt blant unge. Har du rundet tenårene for lengst, har du sikkert eid ei eller flere Levis 501-bukser. Disse selges fremdeles som nye i butikk, men ifølge Linett er de ekstra attraktive om vi finner fram til en eldre utgave.

Annonse

Skoleelev
Til daglig er hun Vg2-elev på salg, service og sikkerhet. Ikke uventet med tanke på hennes interesse for salg. Ellers går mye av fritiden med til å finne klær. Hun reiser rundt til blant annet bruktbutikker og konkursutsalg og kommer over mye interessant. Vi nevner også at hun kjøpte mye klær da hun i fjor var i USA. I tillegg selger hun klær fra eget klesskap. Og hun er spesielt opptatt av klær som ikke alle andre har.

Hun berømmer foreldrene sine for at de gir henne mye støtte i arbeidet. Vi tar også med at hun bruker markedsplassen Tise mye. Der har hun også fått mange gode tilbakemeldinger fra de som har kjøpt klær av henne, noe som gir både lyst og inspirasjon til å fortsette med dette.

Travel dame
Vi tar også med at det er ikke bare klær og skole som Linett driver med. Hun rekker over mye. Hun jobber nemlig også som servitør ved en restaurant i Drammen. I tillegg har hun frem til nå jobbet i en Normal-butikk, men dette har hun tenkt å gi seg med for å få bedre tid til klærne.

Artikkelen er gjengitt med tillatelse fra Eiker vgs.

Del:
Annonse