14. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Eiker Hundefrisør er blitt godt mottatt og Marlen Midtskogen (f.v.) Ida Kristin Persson og Camilla Aminda Finne sørger for at hunder som Lucifer får det beste stellet.

Fikk inn «tovet» hund – pelsen skjulte sår og skader

Det å holde pelsen på en hund ren og velstelt er mer viktig enn mange tror. For kort tid siden fikk Eiker Hundefrisør inn en hund som hadde en helt «tovet» pels. Da de omsider fikk fjernet den ødelagte pelsen fant de skader og sår som heldigvis kunne behandles uten veterinær.
Annonse

– Det var helt klart at hunden hadde smerter på grunn av manglende stell av pelsen. Vi hadde en stor jobb med å vaske og klippe pelsen, som best kan beskrives som «tovet». Under det tykke og stive pelslaget fant vi infeksjoner og sårskader. Heldigvis kunne vi behandle det her på stedet, sier hundefrisør Camilla Aminda Finne hos Eiker Hundefrisør i Gamle-Hokksund.

Hun er én av tre hundefrisører som jobber i salongen som åpnet dørene første august. Siden da har det gått mer eller mindre slag i slag og pågangen fra hundeeiere i Eiker-området har vært meget god. Dette er tydeligvis et tilbud som slår godt an – ikke minst hos alle dem som har skaffet seg en såkalt «korona-hund».

Annonse

For det kan ikke stikkes under en stol at mange som skaffet seg hund under pandemien, ikke helt har greie på hva som kreves av daglig stell og pleie av hunden. Mange har dessuten problemer med å få sin firbente venn til å venne seg til vasking og shampo, føning og børsting.

– Vi har lokaler som er tilpasset vask og stell og ingen eiere får være med inn når vi behandler hunden. De er mye mer rolige når det bare er oss som er her, sier Ida Kristin Persson.

Hun har selv hund og vet hva som kreves for å få en hund til å bli komfortabel i denne settingen.

Dyreverden – butikk og hundefrisør
Butikken Dyreverden, som selger fôr og utstyr til hunder og katter for det meste, har holdt til i den såkalte «Skar-gården» i Storgata i Gamle-Hokksund i to-års tid. De har lenge sett behovet for et tilbud om vask og stell av hunder, og første august åpnet de altså sitt nye tilbud.

Pr. nå er det to utdannede hundefrisører og en tredje jente som er i ferd med å utdanne seg i yrket. Det finnes noen hundefrisører i Drammen, én i Kongsberg og én i Modum kommune. Men Eiker Hundefrisør er altså så langt den eneste i Eiker-bygdene.

Og så langt har mottakelsen vært god. «Alle» skal ha en hund som ser fin ut etter sommeren. Da er vask og klipp viktig. Det samme gjelder til jul og 17. mai. Da forventer jentene i salongen at ordrebøkene blir fulle. Men godt stell av pels og ikke minst poter er like viktig ellers i året. Nå som det er høstjakt kan det være ekstra viktig å gi hunden litt ekstra kjærlighet både før og etter fjell- og skogsturene.

Mange typer hunder og pels
Om du har en liten korthåret hund eller en stor «bamse» med mye pels spiller ingen rolle. Eiker Hundefrisør tar utfordringen med vask, klipp, greing, fjerning av gammel pels og klipping av klør om det skulle trenges.

Mange har dessuten det som kalles «designerhunder» som krever en spesiell klipp. Camilla sier at disse blandingsrasene ofte har utfordringer som de må ta hensyn til.

På hjemmesidene deres finner du i mer detalj hva de tilbyr og hva det hele koster. Mange oppdrettere gjør denne jobben selv da de både har kompetansen og fasilitetene til det. Men de fleste andre hundeeiere vet at det kan være problemer med å få hunden inn i dusjen eller opp i badekaret uten at hele badet er sprutet ned.

Gir råd til hundestell
– Vi gir råd til hundeeierne når vi ser at det er nødvendig. Ikke alle vet hvordan de skal børste, nappe eller greie pelsen. Da kan det fort bli mye gammel underpels som blir en plage for hunden og huden dens får ikke puste slik den skal, sier Camilla Aminda Finne.

Hun understreker også at dersom råd ikke blir fulgt opp eller at det kommer inn hunder som garantert ikke har det bra, så vil Mattilsynet bli varslet. Hundens helse og velferd går alltid foran, understreker de tre på salongen.

Del:
Annonse