23. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Harakollen opp er langt fra bare et slitsomt løp opp bakkene. Det er også folkefest med leker for barna og servering på toppen.

Ny runde med «Harakollen opp» for store og små

Førstkommende lørdag er det igjen «Harakollen opp» i regi av den driftige velforeningen på stedet. Nytt av året er en egen barneklasse for de under 10 år. De slipper naturlig nok å springe hele bakken.
Annonse

Det var i fjor høst at Harakollen Vel arrangerte Harakollen opp for første gang og det ble en suksess, til tross for koronatiltak og pandemi. Nå gjentar de suksessen og håper på enda flere deltakere som skal ta seg fra bunnen av bakken og helt opp til toppen av boligfeltet.

Det er ei løype på hele 1,8 kilometer og med 102 høydemeter. Skal du vinne her, må du ha trent litt på forhånd.

Annonse

Som i fjor er det Stein Strand som er primus motor for arrangementet. Han sier til Eikernytt.no at det i år blir en egen barneklasse for dem under 10 år og med en egen løype oppe på selve boligfeltet. Utover det er de ulike klasser fra 10 år og oppover både på dame- og herresiden.

Vafler er en viktig ingrediens som de fleste setter stor pris på. Spesielt når de er helt gratis.

På grunn av stevnekollisjon med Jungerløpet er arrangørene litt usikre på hvor mange eliteløpere som vil melde seg på i år. Men nok av barn skal det i hvert fall bli. Påmeldingen viser det med all tydelighet.

Sine Frødin skal fremføre en solosang pluss en del barnesanger sammen med barna.

Ellers så blir det barneleker, flotte pokaler, og sponsede premier fra blant andre nærbutikken der. Det fristes også med gratis hamburgere, pølser og vafler til alle.

Barneløype for dem under 10 år er langt lettere og rundt dette boligområdet i Harakollen. Løypa er 400 meter lang.

Flest ganger på Krukekollen
Siden 1. januar i år har det ligget en bok oppe på Krukekollen som folk har skrevet seg inn i hver gang de har tatt turen opp. Lørdag blir den hentet ned og den som har vært der flest ganger vil bli gjort litt ekstra stas på. Det gjelder både voksne og barn som har tatt denne turen.

Ifølge Stein Strand blir det trekning av gavekort for de som har registrert seg i disse bøkene og de vil bli ringt opp på direkten. Noen har vært så ivrige at de snart runder 100 turer opp til Krukekollen så langt i år.

Med start nede ved pendlerparkeringen på Lerberg og opp bakkene er dette ei tøff løype som nok er for dem med litt trening i beina.
Del:
Annonse