16. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

20. september avholdes verdens første Eiker-konferanse her på Vestfossen Kunstlaboratorium.

Eiker-konferansen 2022 med tema «Fra Eiker til verden»

Velkommen til verdens første Eikerkonferanse – 20. september. Det er Næringsforeningen i Drammensregionen som kommer med denne invitasjonen. Eiker-bygdene har nemlig mer å by på enn det folk flest er klar over – også innen næringsliv.
Annonse

Med overskriften «Fra Eiker til verden» kan du blant annet se og bli inspirert av hva som ligger bak suksessrike bedrifter i Eiker-området. Mange innovasjonsdrevne, lokale aktører setter Eiker på kartet med sine produkter. Stikkord er gründerskap, innovasjon og næringsutvikling.

Vestfossen Kunstlaboratorium, et unikt lokale hvor det er god plass til å treffe nye mennesker og etablere nye kontakter i næringslivet. Det blir tett program, men også tid til gode minglepauser. Kanskje du vil ta utfordringen med å drikke en kaffe med noen du ikke kjenner fra før? Dessverre gjelder dette ikke personer med funksjonshemming da det ikke finnes heis i lokalt og konferansen foregår i toppetasjen.

Annonse

Du møter:

Gjyri Helén Werp

Gjyri Helén Werp, født og oppvokst i Øvre Eiker, har lang erfaring fra mediebransjen, både som journalist, redaktør og toppleder. Werp har ledet flere snuoperasjoner, kreativ og innovativ utvikling av magasiner og nettsteder i blant annet Aller Media og Egmont. Hun er utdannet Cand.Polit med hovedfag i sosiologi og medievitenskap fra Universitet i Oslo. Til daglig jobber hun som kommunikasjonssjef i Oslo Høyre.

Knut Kvale, Ordfører Øvre Eiker kommune

Ordfører Knut Kvale åpner verdens første Eikerkonferanse.

Susanne Vist, Kommunalsjef samfunnsutvikling Øvre Eiker kommune

«Øvre Eiker kommune som vertskap for næringslivet»

Susanne Vist er kommunalsjef for samfunnsutvikling med ansvar for blant annet næring i porteføljen. Hun har jobbet over 10 år i kommunal sektor og til sammen 23 år i offentlig sektor. Utdannet blant annet med mastergrad i samfunnsplanlegging og ledelse, og har også jobbet 5 år i en liten bransjeforening, som er en del av Byggenæringens landsforening og NHO.

På Eikerkonferansen vil Vist snakke om hvordan kommunen skal være godt vertskap for næringslivet.

Lars-Andreas Kristiansen, daglig leder Vestfossen Kunstlaboratorium

Hvordan er det egentlig å drive et kunstlaboratorium i Vestfossen? Daglig leder Lars-Andreas Kristiansen deler erfaringer.

Konferansier:

Ingeborg Skaalen Berg

Ingeborg er født og oppvokst på Ormåsen, Vestfossen. Via en bachelor i utviklingsstudier fra Universitet i Agder, med feltarbeid på Sri Lanka og Indonesia, har hun bosatt seg i Drammen og jobber nå som bærekraftrådgiver i SpareBank 1 i Sørøst-Norge.

Her holder hun i utvikling og drift av Konjunktur Sørøst (et nettbasert konjunkturbarometer for blant annet Øvre Eiker), bærekraftrapportering, likestilling og mangfoldarbeid, kompetanseløft på bærekraft både internt og eksternt. Ingeborg har også en master i samfunnsanalyse fra Universitetet i Sørøst-Norge, der hun skrev master om næringslivets holdninger til bærekraft.

Lokale innovatører:

Partum, Øvre Eiker Energi og Oso Hotwater vil fortelle om sitt felles innovasjonsprosjekt, som er en satsning på grønn energi.

Fiskum Fruktpresseri gikk helt til topps i kategorien «Beste drikke» i kåringen Det Norske Måltid 2021.

Brudeli Green Mobility er med på det grønne skiftet ved å utvikle elektrifisert drivlinjeteknologi for medium og tunge nyttekjøretøy.

«Veien gjennom dødens dal – hvordan få enda flere lokale gründere til å lykkes». Sindre Darre er partner i rådgivings- og ventureselskapet Agera. Siden oppstarten for seks år siden, har han jobbet forretningsutvikling med nærmere 50 oppstarts- og vekstselskaper fra ulike bransjer.

Konferansen er åpen for alle, men det er påmelding innen 16. september.

Del:
Annonse