28. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Det er meldt styrtregn og mye vann over Eiker-bygdene det kommende døgnet så her gjelder det å være kledd for forholdene.

Varsel om styrtregn: Nå kommer det til å «bøtte ned»

Det er stor sannsynlighet for at du må ikle deg både gummistøvler og regntøy det kommende døgnet. Det er varslet store nedbørsmengder med styrtregn og tordenbyger over Eiker-bygdene.
Annonse

Meteorologisk Institutt har i dag sendt ut varsel om styrtregn på gult nivå. Sannsynligheten for at det kommer mye vann fra himmelen er over 50 prosent, men som vanlige er det store lokale variasjoner.

Yr.no forteller om mindre mengder nedbør i løpet av dagen i dag, men i morgen er det varslet hele 31 mm regn over Hokksund. Det meste kommer i løpet av natt til tirsdag og du må belage deg på noen tordenskrall i tillegg til mye vann.

Annonse

Konsekvens
Fare for overvann i tettbygde områder, lokale oversvømmelser, bekke- og elveløpsendringer, jord- og flomskred der regnbygene treffer. Fare for stengte veier og eller overvann ved bekke- og elveløp. Lokalt vanskelige kjøreforhold grunnet overvann og fare for vannplaning.

Råd
Hold deg oppdatert om utviklingen av været og værvarselet. Følg med på værradar. Hold deg unna bratte skråninger, samt bekker med stor vannføring. Rensing av dreneringsveier og stikkrenner anbefales slik at vannet kan renne unna. Sjekk veimeldinger (175.no). Tilpass farten og kjør etter forholdene. Unngå unødvendig ferdsel utsatte steder. Ikke kjør bil i vann dypere enn 30 cm.

Beskrivelse
Fra mandag kveld til tirsdag ettermiddag ventes kraftige regnbyger i ditt område. Det er store lokale variasjoner i intensitet og mengde, og været kan endres raskt.

Del:
Annonse