4. desember 2023

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Forfatter av Eiker i Krig og boka om De ukjente krigsheltene, Odd Myklebust tar oss med på en vandring i Hokksund.

Eiker i krig – Odd Myklebust med en historisk vandring

Førstkommende onsdag - 14. september - arrangerer Øvre Eiker bibliotek en historisk vandring med forfatter og journalist, Odd Myklebust.
Annonse

Krigen i Ukraina gir okkupasjonsårene i Norge skremmende aktualitet. Gjennom denne vandringen gjennom Hokksunds gater forteller Myklebust om dramatiske hendelser, Gestapos redsler og modige motstandsmenn og -kvinner.

Vandringen starter og slutter på biblioteket, der Sanden hotell og Arbeideren er stoppunkter på østsida av elva og bruenden. Rådhuset, Ahlert Horns barndomshjem i Stasjonsgata og banken er stoppunkter på vestsida.

Annonse

Hokksund har en spennende okkupasjonshistorie og her får vi oppleve sterke historier på begge sider av elva. Det blir også anledning til å kjøpe boka om Hokksunds store sønn, Ahlert Horn, en av norsk okkupasjonshistories største motstandshelter.

Oppmøte ved biblioteket kl. 19.

Det er gratis deltakelse og ingen påmelding.

Del:
Annonse