7. februar 2023

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Snart kan alle mellom 18 og 64 år med underliggende sykdommer få en fjerde dose med koronavaksine. (Illustrasjon)

Flere får tilbud om oppfriskningsdose med koronavaksine

Regjeringen har gitt kommunene klarsignal til å tilby personer mellom 18 og 64 år med underliggende sykdommer en oppfriskningsdose koronavaksine. Dette vil for de fleste være en fjerde dose koronavaksine.
Annonse

Regjeringens beslutning baserer seg på anbefalinger fra Folkehelseinstituttet (FHI). Vaksinasjon er fremdeles en hjørnestein i regjeringens koronastrategi og beredskap, og Norge har nok tilgjengelig vaksine.

Det er kommunene som organiserer vaksinasjonstilbudet. Vaksinasjon av gruppen fra 18 til 64 år med underliggende sykdommer starter så snart kommunene har kapasitet til å tilby dette. Tilbudet gjelder også personer i aldersgruppen 12-17 år med alvorlig grunnsykdom som ikke tidligere fått tilbud om oppfriskningsdose.

Annonse

Fra uke 37 sender FHI ut en ny, oppdatert vaksine fra Pfizer til kommunene. En tilsvarende oppdatert vaksine fra Moderna vil distribueres fra uke 39. FHIs anbefaling er å ta oppfriskningsdosen når tilbudet kommer, uansett vaksinevariant.

Det er tidligere anbefalt at alle personer over 65 år tar en ny oppfriskningsdose koronavaksine.

Selve vaksineringen skjer på Eikertun Helsehus eller på det lokale apoteket.

Del: