29. september 2023

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Slik så elgkua ut etter sammenstøtet med bilen ved Leversby i natt. De store skadene tyder på meget høy hastighet, sier ettersøksleder Anders Hals.

Dramatisk viltpåkjørsel ved Leversby i natt – elgku døde momentant

En to til tre år gammel elgku ble etter all sannsynlighet drept momentant under en påkjørsel ved Leversby mellom Knivedalen og Verpsletta i natt. – Veldig sjeldent vi ser så skadde dyr, sier ettersøksleder Anders Hals.
Annonse

Politiet ble varslet om ulykken kl. 00.42 i natt. En Tesla hadde kjørt på en to eller tre år gammel elgku på Rv. 350. Dyret døde etter all sannsynlighet momentant på grunn av de omfattende skadene.

Omfattende skader ble det også på bilen og ifølge Anders Hals må det ha vært store krefter i sving og høy hastighet. Dyret ble dratt mellom 15 og 20 meter bortetter veien i forbindelse med sammenstøtet.

Annonse

– Jeg har aldri sett så store skader på en elg før som denne. Hele vomma var revet ut og det var sprutet innvoller og gørr utover hele bilen og veien, sier han til Eikernytt.no

Han tror elgen ble truffet «midtskips» og ble sjokkert over skadene som var påført dyret.

Bilen var naturlig nok ikke kjørbar etter sammenstøtet og måtte berges. Sjåføren skal ha kommet fra det hele med skrekken og en ødelagt bil.

Det er høysesong for viltpåkjørsler nå framover og Anders Hals ber folk ta skiltingen om viltfaren på alvor.

Del: