10. desember 2023

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Odd Myklebust med byvandring i Hokksund onsdag kveld der krigen var hovedtemaet. (Alle foto: Privat)

Suksess for gatevandring i Hokksund med Odd Myklebust

Gatevandringen med krigen som tema ble en suksess onsdag kveld. Rundt 110 møtte opp for å høre Odd Myklebust om krigen på Øvre Eiker koblet opp mot de ulike bygningene her og motstandshelten Ahlert Horn.
Annonse

Vandringen gikk fra biblioteket til Gamlebanken som var rådhus under krigen. Her fortalte Odd Myklebust litt om konfliktene som utspant seg der, med NS-miljø og patrioter under samme tak. Deretter gikk turen opp Stasjonsgata forbi huset der motstandshelten Ahlert Horn vokste opp.

Turen gikk så til bruenden der en av Horns nærmeste venner, Finn Raidar Andersen ble skutt og drept, og om etterforskningen som førte til arrestasjon og henrettelse av ni studenter.

Annonse

Vandringen fortsatte over brua til Sanden Hotell. Her ble det litt om Eikeraksjonen i oktober 1944 der blant andre hotelleier Olav Sanden ble skutt og drept.

Siste stoppested var Arbeidern, som var tyskernes hovedkontor under krigen, og Storgata 57, rett over veien, som var Gunnar Krukes bakeri og motstandsrede under krigen.

Odd Myklebust la inn noen historier på tilbakeveien på en tur som varte i to timer. Tilbakemeldingene skal ha vært gode og Myklebust håper at vandringen, som var i regi av Øvre Eiker Bibliotek, var både lærerik og interessant.

Del:
Annonse