29. september 2023

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Damelaget showet skikkelig under innløpingen og presentasjonen av lagene mandag ettermiddag.

Stormønstring av håndballspillere i Hokksund IL

Mandag ettermiddag var det stormønstring av håndballglede i Sentrumshallen i Hokksund i regi av Hokksund IL. Hele 13 lag kan klubben vise til denne sesongen – med damelag i andre divisjon på topp helt ned til ferske seksåringer.
Annonse

HIL Håndball mangler Jenter 11 år, men utover det fyller de alle årsklasser fra seks år til damelaget i andre divisjon. Mandag var det kick-off med presentasjon av alle lagene, fotografering og ikke minst kjøp av nødvendig utstyr og utdeling av drakter.

Nøyaktig hvor mange unge spillere som var på banen denne dagen, er uklart, men det er ingen tvil om at det myldrer i håndballmiljøet i Hokksund for tiden. Det er nå så mange spillere på enkelte lag at de kan tilby ekstra trening og spill for dem som ønsker å satse på håndballen. Men, som Marit Skretteberg understreket i sin tale til alle – det skal også være mulig å være i HIL bare for å ha det moro og holde seg i aktivitet.

Annonse

Samarbeider
HIL Håndball har i flere år samarbeidet med Skrim i Kongsberg om damehåndballen i både andre- og fjerdedivisjon. Nå er det også innledet et samarbeid med IBK i Krokstadelva samt MIF og VIF. Samtlige spillere forblir medlemmer i egne klubber for å beholde miljøet der, men de kan spille kamper med HIL-logoen på brystet.

Yrende aktivitet i Sentrumshallen mandag med draktprøving og trening – side om side.

– Jeg håper vi får en sesong uten avbrudd og at vi kan fjerne klistremerkene med avstandsbegrensning på tribunen en gang for alle, sa Marit Skretteberg. Hun tok på seg lederjobben etter at den tidligere styrelederen måtte gi seg på grunn av for stort arbeidspress med ny butikk i Hokksund.

Marit Skretteberg oppfordret foreldre og foresatte til å melde seg som trenere og hjelpetrenere da de kunne trenge fler enn hva de har i dag. Det samme gjelder dommere, da flere har flyttet for å gå på skole eller jobbe.

Hokksund IL har hatt god tilgang til dommere opp gjennom årene og har to som dømmer på elitenivå, men kan trenge påfyll i de lavere klassene. Skretteberg håper derfor at det kommer flere dommere ut fra det siste dommerkurset klubben hadde.

Vaffelpressa fikk kjørt seg skikkelig under dette kick-off-et og køene var lange.

Har god økonomi
Du har kanskje hørt protester mot å selge doruller og tørkeruller i regi av idrettslag rundt om. Så også i Hokksund, men ifølge økonomiansvarlig Jens Sveaass, er folk nå mer fornøyde med denne typen dugnad enn på lenge. Dette salget betyr nemlig at de slipper unna mye annet som er enda mer belastende for foreldre og foresatte.

Ettersom idrettslaget leier hallen av Øvre Eiker kommune, har de også sluppet unna de høye strømregningene som mange andre idrettslag sliter med. Nå håper de bare at kommunen ikke øker husleien – for det vil bli en stor belastning, selv om klubben har en rimelig bra økonomi nå.

En håndballsamling uten litt mat er ikke noe bra. Damene her fikk kjørt seg skikkelig.

Nye trenere på A-laget
Marius Engen Johannessen og Lennart Hansson har tatt over som trenere for A-lagene denne sesongen. Dette gjelder også 20-åringene som vil satse på håndball. Det er til sammen tre trenere her i tillegg til en egen målvakttrener i Odd Ronny Teige som bistår samtlige lag i klubben.

Fullt av foreldre og foresatte på tribunen.
Jens Sveaass kunne fortelle at de 10 siste årene i håndballen hadde vært de beste i hans liv. Han satset på 10 nye år.
Damelaget henger ikke med hodet selv om de gikk på en knepent tap i helga.
Marit Skretteberg er nå leder av Hokksund IL håndball.
Jens Sveaass hadde bursdag mandag og ble hyllet av alle spillerne med bursdagssang og applaus for innsatsen sin.
Aktivitet på mange plan her i Sentrumshallen.

Alle lagfoto er tatt av Anja Gundersen Dye i Hokksund IL Håndball

Del: