19. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Slik ser omslaget på boka om Clas Brede – Hoppsjel ut. Den kommer i salg i løpet av oktober.

Snart kan du sikre deg boka om Clas Brede Bråthen

- Jeg er full av takknemlighet for at to så anerkjente journalister som Astrid Versto og Terje Svabø har valgt å bruke rundt ett år av sitt liv på å fortelle historien om hoppfamilien, og min plass i denne. Det sier Clas Brede Bråthen på sine facebooksider. Snart kommer boka.
Annonse

Det har stormet rundt Clas Brede Bråthen det siste året og oppslagene rundt mjøndølingen har vært mange. Det førte til en opphisset stemning mellom han og skipresident Erik Røste.

– For meg og min nærmeste familie, var det viktig å få fortalt min og hoppfamiliens versjon av konflikten, som dessverre endte i mediene fordi enkeltpersoner valgte å sette sin prestisje fremfor sporten vi elsker så høyt. Derfor er også denne biografien autorisert av meg – og store deler av den er min historie slik jeg opplevde den, sier Clas Brede.

Annonse

Han fortsetter: – Jeg var heldig som hadde verdens beste kollegaer, utøvere, nye og gamle venner som sto «last og brast» ved min side. Uten dem hadde nok mitt liv blitt ødelagt.

Takknemligheten jeg føler overfor dere kan ikke beskrives med ord, men vit at dere har betydd uendelig mye for meg.

Jeg opplever at dagens ledere av Skistyret og Hoppkomité viser en helt annen holdning i forhold til åpenhet og redelighet enn det jeg opplevde før og under konflikten. Det er viktig – ikke bare for norsk hoppsport og dens fremtid, men for sjela til hele den norske idrettsbevegelsen. Derfor ber jeg dere alle om å lese boken som det den er ment å være – en avslutning på en vond tid – og en takk til alle som støttet meg.

På tross av at jeg og min familie til tider har hatt det ubeskrivelig tungt så kan jeg med hånda på hjertet si at jeg har opplevd langt mer godhet og medmenneskelighet enn det motsatte. Det gjør at når jeg endelig nå kan bruke min tid og energi på å se fremover – så er jeg trygg på at vi sammen skal gjenreise og styrke norsk hoppsports posisjon her i landet.

Det er jo tross alt kjærligheten til denne idretten, de flotte utøverne, alle de uselviske ildsjelene og de stolte tradisjonene, som er grunnlaget for denne boka.

Kommer i oktober
Boka kommer i løpet av oktober måned, men Clas Brede Bråthen har gått ut med at du allerede nå kan bestille den – signert fra ham ved bestilling på nett. Det er neppe noen overdrivelse å si at denne boka kommer til å bli lest av mange eikværinger i tillegg til andre hoppinteresserte.

Litt om innholdet
Gjennom nesten tjue år har han vært navet i den rivende utviklinga av norsk hoppsport. Men høsten 2021 kom sjokkmeldinga: Uten varsel gjorde skistyret et vedtak der Clas Brede ble beskyldt for å ha «en konfronterende og uakseptabel kommunikasjonsform og adferd». Påstandene ble aldri dokumentert, og forsøket på å bli kvitt sportssjefen feila.

Denne boka handler om hvordan et så å si samla Hopp-Norge slo ring om Clas Brede.

Han kjemper kompromissløst for sporten han brenner for. I boka får du lese om kampen for likestilling, om hva som ligger bak hoppsportens grunnleggende verdier, respekt, ydmykhet og glede, og om hemmeligheten bak den norske hoppsuksessen. Du møter flere av ildsjelene og mange andre medlemmer av hoppfamilien. De er alle hoppsjeler.

Del:
Annonse