31. januar 2023

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Rune, Charlotte, Thomas Haugland (leder fra Svelvik), Gunn Heidi og Målfrid deltok alle i Nordisk mesterskap i Sverige i helgen. (Foto: Privat)

God lokal innsats i Nordisk mesterskap i pistolfelt

Felt-Nordisk ble arrangert i Döderhult i Sverige sist helg og her var det flere eikværinger som gjorde seg bemerket. Men det var en krevende løype skytterne skulle gjennom denne helgen.
Annonse

Feltskyting er en øvelse der skytterne skyter mot forskjellige type skiver på forskjellige avstander og korte skytetider. I Nordisk skytes det to runder. En runde med finpistol (C-varv) og en runde med grovpistol (B-varv).

Juniorene skyter to runder med finpistol. Løypa på årets Nordisk inneholdt veldig mange skiver, store forflytninger mellom målgruppene, mål som kom fram midt i skytetida, som blei borte etter noen sekunder eller som var framme kun i starten eller slutten av skytetida. Det var også korte skytetider. Løypa var kort sagt krevende og morsom.

Annonse

Det norske laget besto av de beste skytterne sammenlagt på fin og grov (kun fin på junior) under NM på Oppdal.

Charlotte Løvaas fra Mjøndalen og Nedre Eiker Pistolklubb, var med på juniorlaget som fikk sølv. Individuelt havnet hun litt lenger ned på resultatlista. Men som førstereis på landslaget, gjorde hun en utmerket jobb i ei tøff svensk løype.

Gunn Heidi Sønsterud Haugen (Fiskum) og Målfrid Vannebo (Kongsberg), representerer Numedal Sportsskyttere og har vært med på Nordisk mesterskap en rekke ganger.

De var med på gullaget da svenskene ble slått med ett poeng. Målfrid hadde våpentrøbbel på finpistol og mista en del poeng på det. Gunn Heidi feilberegna tida og satt igjen med to skudd. Dette blei en kostbar bommert, da det bare var to poeng opp til bronsen.

Rune Hammer fra Mjøndalen som representerer Aron Skytterklubb, skjøt på veteranlaget som også fikk med seg en sølvmedalje. Individuelt ble det fjerde plass også på han, kun to poeng bak bronsen.

Del: