4. oktober 2023

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

En kvinne i begynnelsen av 20-årene fra Øvre Eiker er dømt for to tilfeller av bedrageri og å betale 5.000 i bot og betale pengene tilbake til dem hun svindlet. (Illustrasjon)

Dømt til bøter og erstatning etter svindel og tyveri

En kvinne i begynnelsen av 20-årene fra Øvre Eiker må betale 5.000 i bot og betale tilbake sammenlagt 5.225 kroner i erstatning til to personer hun svindlet da hun angivelig skulle selge dem mobiltelefoner.
Annonse

Saken var oppe til behandling i Buskerud Tingrett – Eiker for kort tid siden og dommer en derfor ikke rettskraftig ennå.

Den unge kvinnen var tiltalt for å svindle til seg 3.150 kroner ved å forlede en mann i Vestfossen til å kjøpe en iPhone hun ikke hadde. Mannen vippset pengene, men fikk altså aldri noen telefon. Dette skjedde i mai 2021.

Annonse

Samme teknikk ble brukt i svindel nummer to som skjedde i midten av juni samme år. En kjøper vippset 2.075 kroner for telefonen han trodde han skulle få kjøpt, men kvinnen sendte aldri varer som lovet.

Et tredje punkt som den unge kvinnen var tiltalt for, var å ha stjålet en Red Bull fra en Meny-butikk i Bærum. Verdien på denne var 21,90 står det å lese i dommen.

Hovedforhandlingen i retten skjedde 15. september, men kvinnen møtte ikke opp i rettssalen. Tingretten besluttet likevel å kjøre saken og tre vitner ble hørt. Retten var ikke i tvil om at tiltalen var riktig og at hun kunne dømmes i henhold til den.

Telefonene var annonsert til salgs på Facebook og på Finn.no.

Kvinnen har tidligere innrømmet både bedrageri og tyveri og siden saken hadde blitt liggende lenge hos politiet, fikk hun en solid strafferabatt. Normalt ville bøtesatsen for slike bedragerier vært det dobbelte av hva hun nå må betale.

Hun er heller ikke tidligere straffet for lignende forhold, heter det i dommen.

Del: