16. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Papiravisene taper fortsatt terreng til digitale løsninger, men Bygdeposten økte som den eneste i vårt område i første halvår sammenlignet med samme tid i fjor. (Arkivbilde)

Papiravisene taper terreng – Bygdeposten eneste som øker

De tradisjonelle papiravisene taper i konkurransen med digitale løsninger og samtlige aviser i vårt område hadde en nedgang i opplaget i første halvår. Unntaket er Bygdeposten som økte med 53 i forhold til første halvår i fjor.
Annonse

For første gang viser tallene at det er flere som leser aviser digitalt enn på papir selv om det kun er med én prosents overvekt, ifølge fagbladet Journalisten.

Det rene digitalopplaget øker med fem prosent sammenlignet med andre halvår 2021, og over 1,3 millioner abonnement er nå heldigitale.

Annonse

Kun papiravis er det stadig færre som velger. Dette utgjør nå kun seks prosent totalopplaget, og går tilbake med 10 prosent.

Lokale tall
Drammens Tidende hadde den største nedgangen med 521 aviser og hadde i første halvår et daglig opplag på 28.261 ifølge statistikken til Mediebedriftenes Landsforbund (MBL).

Laagendalsposten på Kongsberg kan notere seg for et opplag på 9.309 noe som er en liten nedgang på 32 aviser sett i forhold til samme tid i fjor.

Bygdeposten hadde altså en økning på 53 aviser og havner dermed på 6.883 aviser i daglig opplag.

Eikerbladet har også hatt en nedgang med 74 aviser og har nå et opplag på 2.328 aviser. De kommer som kjent én gang i uka.

Også Svelvikposten har gått noe tilbake med 55 aviser og har et opplag på beskjedne 1.977 eksemplarer.

Lierposten står på stedet hvil i forhold til i fjor med et opplag på 3.596 eksemplarer.

Eikernytt.no er ikke medlemmer av Mediebedriftenes Landsforbund og det finnes derfor ikke noen offisielle tall for avisa her. Men Google Analytics forteller at Eikernytt.no nå har over 22.000 unike brukere hver måned.

Del:
Annonse