17. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Det er gjort nye søk i den 15 år gamle forsvinningsgåten til Belur Sardar. Hun var 29 år da hun forsvant fra dette huset i Mjøndalen.

Belur-saken: Gjenåpner 15 år gammel drapsgåte

Belur Sardar forsvant mer eller mindre sporløst fra jordas overflate i Mjøndalen i 2007. Nye tips i saken har fått politiet til å gjennomføre ny etterforskning, blant annet å grave opp et skogholt i Kongsberg.
Annonse

Drapsetterforskningen som politiet til slutt måtte henlegge på bevisets stilling som følge av manglende funn, har nå tatt en ny vending, skriver DRM24.

I likhet med Therese-saken er den antatt drepte Belur Sardar en av de store forsvinningsmysteriene i moderne tid i drammensområdet. Begge sakene har til felles at noen har vært siktet (og sågar også dømt i Therese-saken) for drap.

Annonse

Politiet mente Belur Sardars irakiske ektemann hadde drept og kvittet seg med kona, men måtte til slutt frafalle siktelsen i 2010. Mannen ble deretter utvist som følge av ugyldig oppholdstillatelse i Norge, men har hele tiden nektet for å ha noe med forsvinningen å gjøre.

Det ble gjort funn av et lik i skogen ved parkeringsplassen til Hagatjern, men dette var en savnet østeuropeisk mann.

Gravde opp skogsområde
Nå kan NRK avsløre at politiet har gjort nye etterforskningsskritt i den nå over 15 år gamle drapssaken, i jakten på Belur. I et skogholt langs E134 ved Basserudåsen utenfor Kongsberg, har politiet gravd opp et større område som følge av tips de nylig har mottatt.

Tipset stammer fra et eldre ektepar som hevder at de så den drapssiktede ektemannen i tidsrommet Belur forsvant, ved en parkert bil som lignet på siktedes bil, langs veien på det aktuelle stedet. Informasjonen skal først ha blitt gitt politiet av en bekjent av ekteparet, som deretter er avhørt.

Til tross for en Kripos-ekvipasje med både kriminalteknikere og hunder som gjennomsøkte området, skal imidlertid ikke politiet ha gjort funn foreløpig.

– I dette tilfellet var informasjonen veldig konkret, og vi valgte å undersøke stedet grundig, sier politiinspektør Odd Skei Kostveit til NRK.

Omfattende etterforskning
Politiet har flere ganger i kjølvannet av saken fra 2007 gjort nye undersøkelser, og gravd flere steder. Et av stedene de gravde, ved Hagatjern i Mjøndalen, fant de sågar også et lik, men dette viste seg å være en savnet østeuropeisk mann.

Politiet har også søkt til vanns i både Drammenselva, Hagatjern og i kummer og rør. Belur har også vært etterlyst internasjonalt. Ingen ting har ført fram.

Det ble gravd opp store områder i Mjøndalen for å søke med hund, men uten resultat.
Del:
Annonse