28. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Det har vært kaldere enn normalt og i Lerberg barnehage har ungene gått med gensere. Laila Gustavsen i eiendomsselskapet er pålagt å spare, men nå starter fyringssesongen – en drøy uke før tiden.

Kalde netter og varme dager skapte «fyringsproblemer» for kommunen

Nettene har vært kaldere enn normalt den siste tiden samtidig som dagtemperaturene har vært rimelig behagelige. Det har skapt trøbbel for oppvarming i barnehager og kommunale bygg. Men nå settes alle fyringsanleggene i drift.
Annonse

Mange husker nok Leif Juster som forkynte «mot normalt» i en av sine mange sketsjer, og mot normalt kaldt har det vært i Øvre Eiker den siste tiden. I hvert fall om vi skal tro Thomas Skjoldhorne i Øvre Eiker kommunale eiendom rett.

Uvanlig kalde netter og varme dager har nemlig gjort det utfordrende å starte opp med fyring allerede nå – en drøy uke før planen. For normalt er det høstferien som brukes til å lufte fyringsanleggene med vannbåren varme og få fart på fyringen i de kommunale byggene.

Annonse

Men de har allerede nå startet jobben og vil være ferdige i løpet av noen dager. Og det er en stor trøst for brukerne av de kommunale byggene som selskapet nå har ansvaret for. Spesielt i barnehagene er kaldere innetemperatur en utfordring.

– Vi har nok hatt noe mer bruk av gensere enn vanlig hos oss på Lerberg barnehage, men har ikke sett på det som noe stort problem. I den gamle bygningsmassen er det noen utfordringer med kald trekk, men hos de minste barna har det vært tilfredsstillende, sier styrer David Smedshammer.

Han forteller at det nå jobbes med å få i gang fyringsanlegget og at det vil bli mer normale forhold i løpet av kort tid. Barnehagen har hele 93 plasser og barn i alderen ett til seks år.

Barnehagen har også sendt ut melding til samtlige foreldre og bedt dem ta med ekstra klær og tøfler på grunn av kaldere innetemperatur.

Skoler og institusjoner først
Ifølge Thomas Skjoldhorne er det skoler, barnehager og institusjoner som Eikertun som har prioritet når det gjelder fyring. Han forteller at det meste nå er startet opp, men at bygg som Arbeidern henger litt etter.

Da Eikernytt.no var innom Arbeidern mandag kveld, var det så kaldt der at de som øvde på et kommende teaterstykke, måtte bruke ytterjakker på. Det var null varme i husets radiatorer.

Skal spare
Den tidlige kuldeperioden passer dårlig inn for kommunen som må spare penger på strøm og fyring der de kan. Den nytiltrådte sjefen for det kommunale eiendomsselskapet, Laila Gustavsen, sier at de nå jobber med en plan for å se hvor og på hva de kan spare energi.

For det er store kostander forbundet med oppvarming av 110.000 kvadratmeterne som selskapet har ansvaret for.

Hun og selskapet har fått i oppdrag av kommunedirektøren å komme opp med en spareplan innen 1. oktober. Hva den vil inneholde av tiltak, ønsker Gustavsen ikke å si noe om ennå. Men hun snakker om flere fastprisavtaler og ulike enøktiltak som aktuelle tiltak.

Dette er meldingen som kom fra barnehage til en foreldre i Lerberg barnehage. Vedkommende sier til Eikernytt.no at det er for ille at ungene må gå med ull og fleece innendørs. Ifølge vår tipser skal også flere ansatte ha klaget på temperaturen.

Del:
Annonse