27. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Tirsdag 11. oktober vil du kunne se og høre disse på det åpne møtet om energikrisen på rådhuset i Hokksund.

Energikrisen engasjerer: Åpent møte på rådhuset i Øvre Eiker

Energikrise, strømpriser og manglende kapasitet for nyetableringer er reelle temaer som opptar næringsdrivende spesielt om dagen. Øvre Eiker kommune inviterer derfor i samarbeid med Næringsforeningen til åpent møte om energikrisen i festsalen på rådhuset i Hokksund.
Annonse

Møtet, som ledes av ordfører Knut Kvale, vil ta for seg hvordan kraftmarkedet fungerer, hvordan havnet vi i dette uføret med skyhøye priser og mulige tiltak med fordeler og ulemper. Dette skal Einar Westre ta for seg under tittelen «Utfordringer i dagens strømmarked».

Einar Westre er siviløkonom og har vært direkte involvert i utviklingen av det nasjonale og de internasjonale energimarkedene siden disse ble unnfanget i 1990/91.

Annonse

Han har vært direktør i Energi Norge i 16 år, 6 år i tyske MVV Energie AG, 3 år i Statnett, samt rådgiver i Oslo Lysverker, NVE, partner i Norsk Kraftmegling / SKM og finansrådgiver i NRK.

Panelsamtale
Det blir også en panelsamtale der stortingsrepresentantene Even A. Røed (AP), Bård Ludvig Thorheim (H) og Per Olaf Lundteigen (SP) deltar.

Fra den lokale energisiden stiller Pål Skjæggestad fra Glitre Energi.

Selv om dette er et møte i regi av kommunen og næringsforeningen, er det åpent for alle som ønsker. Men det er spesielt viktig at næringsdrivende møter opp og kommer med innspill fra sine virksomheter.

Det hele skjer tirsdag 11. oktober kl. 18.00 i rådhusets festsal. Det er gratis deltagelse, men på grunn av enkel servering er det nødvendig med påmelding innen dagen før møtet.

Del:
Annonse