13. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Show for resirkulerte vist for første gang i Hokksund. Dessverre for et begrenset publikum.

Fikk se farens stykke for første gang – 20 år etter det ble avlyst

Nå avdøde Jack Johnsen fra Drammen skrev stykket og sangene til «Show for resirkulerte». Fredag kveld kunne sønnen Ronny se farens stykke fremført for første gang etter at det ble kansellert på grunn av sykdom. En halvfull festsal fikk med seg showet og dansen etterpå.
Annonse

Det er Hokksund Byteater som står bak satsingen med «Show for resirkulerte» i festsalen på rådhuset i Hokksund. Selv om dette er et helt annet show enn tidligere, eller kanskje vi skal kalle det mer som en revy, sliter de med å få nok publikum til sine oppsetninger.

Det var også tilfelle fredag kveld, men de som kom koste seg både med maten og med selve forestillingen. Dans etterpå ble det også på en del av dem.

Annonse

Også Ronny Johnsen var fornøyd med det han fikk se. Det samme gjaldt to av de opprinnelige musikerne som spilte inn musikken for 20 år siden. I dag kunne de sitte i salen og kjenne igjen stemningen fra «den gang».

Også Lions Club Øvre Eiker hadde tatt turen til festsalen. Bjørn Wennberg og Gunvor Johnsen hadde med seg en gavesjekk på hele 10.000 kroner til Hokksund Byteater. Overrekkelsen var symbolsk da pengene for lengst var på konto og delvis brukt til nye mikrofoner til teatergruppa.

Disse koste seg på forestilling og var det av en grunn. F.v. Inger Wennberg, Gunvor Johnsen, Ronny Johnsen som altså er sønn av forfatteren, Kjell Olav Gurvin og Thor Helland som begge er musikere som spilte inn musikken samt Bjørn Wennberg fra Lions.

Halvparten kan kjenne seg igjen
Halvparten av norske par – i hvert fall nesten halvparten – vil kunne kjenne seg igjen i dette showet for de resirkulerte. De er nemlig skilte både én og to ganger. For stykket handler om livet, kjærligheten og mangel på den, skilsmisse og hvordan menn og kvinner er høyst forskjellige i ulike situasjoner.

Gjennom sketsjer og sanger ble temaer om parforhold, skilsmisse, barn, fordeling av boet og hvordan det var å finne nye partnere igjen, tatt opp til «debatt» på en humoristisk måte. For det er stor forskjell på menn og kvinner i denne sammenheng – skal vi tro forfatteren av stykket.

Mens vi mannfolk kaster oss over «det første og beste» vi kan finne, driver kvinner med toppturer og selvrealisering. De bruker bedre tid til å finne en ny partner i livet etter at ekteskapet gikk i stå.

Men stykket handler også om rus og fyll – hjemlengsel, frustrasjon og om det å være forelsket på nytt igjen. Det var helt klart at flere i salen kjente seg igjen i mange av problemstillingene her og nikket anerkjennende til det som utspant seg på scenen – akkompagnert av bandet Kaptein Morgen. Det samme bandet som spilte opp til dans etter forestillingen.

Bent Tinnlund var barvert og forteller under dette showet.

Hokksund Byteater består av
Marte Jensen – leder
Elin Støa
Anne Grethe Herland
Mette Lokshall
Vidar Bakken
Kenneth Weierud
Bent Tinnlund.

Det er satt opp en ny forestilling lørdag 8. oktober og neste helg med en forestilling fredag og lørdag.

Her noen bilder fra forestillingen.

Bjørn Wennberg og Gunvor Johnsen overrakte gavesjekken på 10.000 kroner til Marte Jensen (t.h.).
Del:
Annonse