18. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Brannvesenet fikk raskt kontroll over garasjebrannen i Smellhauggata i ettermiddag.

Garasjebrann i Vestfossen – naboer varslet og prøvde å slukke

Det var naboer som varslet brannvesenet og som prøvde å slukke brannen i en garasje i Smellhauggata med egne hageslanger, men de kom ikke skikkelig til. Det var frykt for at også huset skulle begynne å brenne.
Annonse

Det var klokken 16.53 i dag at Sør-Øst 110-sentral meldte om brannen i Smellhauggata i Vestfossen. Det brant da godt inne i en dobbeltgarasje som hang sammen med bolighuset.

Eieren var ikke hjemme og det var naboer som oppdaget røyken fra taket og som vikk varslet brannvesenet. De forsøkte også å slukke med egne hageslanger, men kom ikke skikkelig til på grunn av all røyken. En av dem fikk i seg litt røyk og ble sett til av ambulansepersonell på stedet. Vedkommende skal ikke være skadet av røyken.

Annonse

Brannvesenet rykket ut med store mannskaper samme med politi og ambulanse. Det ble sperret av et stort område rundt bygningen da det var frykt for at brannen skulle spre seg til boligen. Røyken fra garasjen trengte seg nemlig inn gjennom himlingen og inn i huset. Dette måtte derfor luftes ut.

Store mannskaper fra brannvesenet som fikk raskt kontroll over brannen.

Politiets innsatsleder, Arne Koppergård, sier til Eikernytt.no at de ikke kjenner brannårsaken, men at de avhører eieren som kom til stedet. Han kan heller ikke si noe om hvor omfattende skader brannen har ført til.

Men alle kunne se at det hadde brent skikkelig inne i garasjen og det er ingen tvil om at det er store skader. Blant annet er en kompressor totalskadet.

Politiets innsatsleder, Arne Koppergård, kunne ikke si noe om brannårsaken.
Denne kompressoren er i hvert fall totalskadet.
Del:
Annonse