17. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Leserbrevforfatter Morten Braarud i Øvre Eiker Energi as.

Er du lei av pågående dørselgere som skal selge deg strøm?

MENINGER: I så fall er ikke du den eneste. Vi i Øvre Eiker Energi får regelmessig besøk av frustrerte kunder som har hatt besøk av dørselgere som skal selge strøm. I tillegg får vi nærmest daglig telefoner om det samme.
Annonse

Det er nesten ikke til å tro hvilke metoder og historier selgerne presenter i døren. Noen er så pågående at enkelte kunder føler ubehag. Mange selgere utgir seg for å arbeid for oss noe som IKKE er tilfelle og forteller at de må inn og sjekke kundens elanlegg, samt strømforbruket.

Dette er bare tull og tøys. Ingen strømselgere verken må eller har rett til å trenge seg inn hos kundene. Det er eksempler på at de har kommet seg inn i boligkompleks med felles inngang uten av våre kunder har åpnet for dem.

Annonse

Den lovbestemte angreretten på 14 dager vies liten oppmerksomhet fra leverandørens side. Straks kunden har trykket «enter og OK» på selgerens nettbrett så overføres vedkommende til ny leverandør. Og skulle kunden finne på å angre før fristen har gått ut, blir de bedt om å kontakte oss igjen. Greit nok, men så mye bry og usikkerhet for kunden dette skaper og som er helt unødvendig.

Vi tillater oss å komme med noen anbefalinger uansett hvilken leverandør du ønsker. Kjøp ikke strøm på døren. Selgerne er KUN ute etter salgsbonusen og har ingen sympati med dere som kunder. De bryr seg heller ikke om være redelige i sin argumentasjon. De sier hva som helst for du skal tegne avtale med dem.

I det øyeblikket de har fått en avtale, har de sikret bonusen sin og bryr seg katten om deg som kunde i etterkant. De er som oftest ikke ansatt hos leverandøren, men leid inn og blir styrt av provisjon.

Sett deg godt inn i tilbudene i ro og mak før du går med på noe som helst. Over tid er det svært lite som skiller det ene tilbudet fra det andre. Og bor du i en kommune som har et lokalt energiselskap, ta en telefon til dem og hør hva de sier og hva de kan tilby.

De aller fleste lokale energiselskap bidrar også i lokalsamfunnet, samt er eid av kommunen du bor i. Når du har gjort denne øvelsen, er valget selvsagt ditt, men da har du undersøkt uten å bli presset av dels ufine og aggressive selgere som ikke har noe personlig ansvar for deg som kunde i etterkant.

Morten Braarud
Marked og kommunikasjonssjef
Øvre Eiker Energi AS

Del:
Annonse