23. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Inger Tone Nikkrud (t.v.) og Siw Irene Stensland fikk henholdsvis gavekort og gullklokke av ordfører Knut Kvale i går kveld som takk for innsatsen så langt.

Hedret 25-års jubilanter med middag og gaver

Det blir stadig færre som jobber 25 år eller mer på en og samme arbeidsplass. Men i Øvre Eiker kommune ser det ut til at folk trives for antallet med så lang fartstid ser ikke ut til å gå nevneverdig ned med årene. I går fikk 17 jubilanter en bedre middag samt en gullklokke eller gavekort som takk for innsatsen.
Annonse

Med ordfører og Formannskap som vertskap var det duket til skikkelig feiring av hele 17 jubilanter på Sanden Hotell i går kveld. Tre andre som har like lang fartstid kunne ikke møte, men får sin heder i ettertid.

Ordfører Knut Kvale uttrykte glede over å ha en slik stabil arbeidsstokk i kommunen og hvor mye det betydde for servicetilbudet til innbyggerne.

Annonse

– Dere er kommunens ansikt utad og vi politikere må sørge for å ha dere med på laget når vi bestemmer nye ting i kommunen. Hvis ikke har vedtakene ikke noe verdi, sa Kvale.

Ettersom kommunen for tiden er uten en fast kommunedirektør, var det fungerende Leif Arne Steingrimsen som kunne si litt om utviklingen i kommunen disse 25 årene fra 1997. Befolkningen i Øvre Eiker har økt med hele 7.000 personer siden de startet å jobbe for her og slår vi sammen arbeidsinnsatsen til samtlige jubilanter snakker vi om 500 år.

Steingrimsen sa også at de gjennom alle disse arbeidstimene hadde bidratt godt til utviklingen av kommunen og tjenestetilbudet her.

Ettersom Steingrimsen kun har fungert som kommunedirektør i fire dager, overlot han å fortelle om den enkelte arbeidstaker til de ulike kommunalsjefene for de respektive avdelingene jubilantene jobber i. Her ble det sagt litt om arbeidsoppgaver og interesser til hver og en av dem.

Etter en bedre middag var det Kim Mogen Myhre som takket for maten. Han har det meste av tiden jobbet som nattevakt i hjemmesykepleien og kjenner derfor bygda bedre enn de fleste. Han er også senterpartipolitiker og medlem av kommunestyret, og har således flere hatter i denne sammenheng.

Han dristet seg til litt selvskryt ved å fortelle hvorfor han hadde «holdt ut» i hele 25 år i samme jobb. Han trakk også fram litt om utviklingen – fra oppslagstavler via fax til en digitalisering av tjenesten sett fra de ansattes side. På dette området har det vært en revolusjon, skal vi tro Myhre rett.

Utdeling av klokker og gavekort samt denne middagen er en årlig tradisjon som få husker når startet. Men det skal visstnok ha skjedd siden 60-tallet i Øvre Eiker.

Jubilanter feiret 25 år i kommunen under en middag på Sanden Hotell i går kveld. Foran f.v. Linda Bredesen Wagelid, Bjørg Sande, fung. kommunedirektør Leif Arne Steingrimsen, ordfører Knut Kvale, Kjetil Karlsen og Inger Tone Nikkerud.
 
Bak f.v: Kari Pettersen Nilsen, Hilde Tangen Lobben, Beate Grønlie, Kim Mogen Myhre, Bijan Gharahkhani, Wenche G. Kristiansen, Lisbeth Hennum, Kristin B. Skaalen, Merete Weggersen, Anne Barbro Kårtvedt, Eva Kristin Thomassen, Siw Irene Stensland og Gunvor Marie Flatin Lien.

 
Del:
Annonse