29. mai 2023

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Refusjonsordningen er åpen for alle som har hatt utgifter til transport og/eller behandling av eierløst marint avfall eller transport av frivillige til/fra ryddeaksjoner. (Illustrasjon)

Nå kan du få pengene tilbake for utgifter på ryddeaksjonen din

Har du hatt utgifter i forbindelse med en ryddeaksjon? Da kan du få pengene dine tilbake via Refusjonsordningen. Frist for å søke ordningen er 15. november.
Annonse

Ordningen skal sikre at alle som bidrar til at frivillige rydder eierløst marint avfall, kan få tilbakebetalt pengene både for transport og behandling av avfallet, og transport av frivillige.

Ordningen gir også muligheten til å søke refusjon for enkel matservering til de frivillige. Det vil i tillegg være mulig å søke om refusjon av utgifter til reparasjon og tap av ryddeutstyr i forbindelse med ryddeaksjon i enkelte tilfeller.

Annonse

– Slike utgifter er en naturlig del av Refusjonsordningen som vi er stolte over å kunne tilby, sier prosjektleder for ordningen hos Hold Norge Rent, John Harald Sand.

MERK: For å få refusjon må avfallet være samlet inn på frivillig basis, og ryddeaksjonene må være registrert i Rydde. Der finner du også søknadsskjema for ordningen.

Refusjonsordningen gjelder for opprydding langs kysten, på havbunnen og langs vassdrag og innsjøer.

Det er Senter mot marin forsøpling (MARFO) som sørger for finansiering, og Hold Norge Rent som administrerer Refusjonsordningen.

Del: