23. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Frimerkene er laget for Innland inntil 20 grams forsendelse og koster 19 kroner.

Nå lanseres årets julefrimerker og Frivillighetens år på Posten

Fire pepperkakebakere er valgt ut til å pryde årets julefrimerker. I snart ett år har de ventet på å se resultatene – og nå er de endelig lansert. I tillegg lanserer nå Posten et eget frimerke i forbindelse med Frivillighetens år.
Annonse

Posten har i samarbeid med God Morgen Norge, utfordret Norges befolkning til å lage og sende inn deres beste pepperkake-kreasjoner i 2021. Utfordringen ble godt mottatt og resultatet endte med nærmere 1.000 innsendte bakverk.

– Responsen har vært overveldende og kreasjonene vi har fått tilsendt har vært helt fantastiske. Det har vært utrolig moro å se hvor kreative og engasjerte nordmennene ble da de fikk muligheten til å få sine pepperkakeverk på et frimerke, sier frimerkedirektør i Posten, Halvor Fasting.

Annonse

To av de innsendte bidragene er plukket ut av en fagjury bestående av Wenche Andersen fra God Morgen Norge, frimerkedesigner Camilla Kvien Jensen og frimerkedirektør Fasting. De to siste ble stemt frem av Norges befolkning.

Vinnerne får i år muligheten til å pryde de tradisjonsrike julefrimerkene og bakverkene kommer til å bli sett av hundretusenvis av nordmenn i løpet av førjulstiden.

Disse står bak bakverkene som vant konkurransen:

• Elin Vatnar Nilsen, Jessheim

• Maren Baxter, Flekkefjord

• Margrethe Lim, Sandefjord

• Maren Vøllestad, Oslo


Frivillighetens år – også på frimerkene
2022 har vært frivillighetens år og nå er det Posten som ønsker å trekke fram de frivillige som hver eneste dag sørger for å holde aktiviteten i Norge i gang, i form av en hyllest gjennom et eget frimerke.

– De aller fleste av oss har stått i kiosken under idretts- og kulturarrangement eller bidratt i en eller annen form for dugnad i løpet av livet. Frivillighet og dugnadsånden er stor i Norge og det er alle menneskene som hver eneste dag bidrar i sitt lokalmiljø vi nå ønsker å hedre med et eget frimerke, sier Halvor Fasting.

I løpet av 2022 har frivillige organisasjoner og frivillighetspolitikken fått økt oppmerksomhet både i media og i politikken. En økende kjennskap og anerkjennelse vil forhåpentligvis få enda flere til å engasjere seg som frivillig i årene som kommer.

– 5. desember er også FNs internasjonale dag for frivillighet, derfor synes vi i Posten at det passer perfekt å gi ut dette frimerket nå, både for å markere frivillighetens år, men også frivillighetens dag, fortsetter Fasting.

I Norge er det rundt 100.000 lag og foreninger som bidrar med alt fra idrett, kultur, humanitært arbeid til hjelp når man havner i krise. Disse får nå sin velfortjente hyllest av Posten designet av Jørn O. Jøntvedt.

Del:
Annonse