30. november 2022

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Klaus spilles av Noah S. Andersen som her treffer en sliten julenisse og gir ham inspirasjon til å kjempe om jobben sin igjen. Nissen spilles av Yakup A. Tuzkaya.

Reddet julen fra grådige pengefolk i Mjøndalen med brev til Nissen

Julen er heldigvis reddet i hvert fall i Mjøndalen. Reddet fra to grådige pengefolk som ville ta over rollen til julenissen som nå hadde mistet all gnist og var sliten. Han ville helst sitte i gyngestolen sin og drikke rødbrus. Men sånn gikk det altså ikke.
Annonse

Mjøndalen Barne- og Ungdomsteater med 15 skuespillere har nok en gang levert en selvskrevet historie med både tæl og humor i tillegg til en god porsjon med nostalgi. Ungene i salen synes den var morsom – de voksne måtte nikke anerkjennende og kanskje minnes en jul som engang var.

For det er mye sant i det stykket viser – der alle sammen sitter med hver sin mobiltelefon eller PC og glemmer at det er jul. De fleste familier har opplevd at oppmerksomheten er mer rettet mot elektroniske duppeditter i stedet for personene i rommet.

Annonse

Den motløse og slitne nissen gir fra seg den magiske kappen sin til to pengegriske typer. De forvandler alvene på Nordpolen til små roboter som vender seg mot julenissen når han endelig skjønner hva han har gjort takket være Klaus Nilsen som skulle sende julenissen et brev om saken.

For historien dreier seg mye om den lett dysfunksjonelle familien Nilsen som er mer opptatt av data og duppeditter enn hverandre – med unntak av Klaus. Han savner den gamle tradisjonelle jula og får hjelp av bestemor til å skrive et brev til julenissen.

Alt ordner seg til slutt og vil du se hele denne historien er det fortsatt mulighet for den siste forestillingen spilles søndag kl. 14.00 i Mjøndalen Samfunnshus. Kan anbefales å ta med barn eller barnebarn og se denne forestillingen.

Det er Trine Beate Bye som har vært manusforfatter og instruktør på dette stykket. Frode Simensen har skrevet sangtekstene og vært instruktør. Nicoline Strand har vært instruktør.

Her ser du bilder og en liten videosnutt fra slutten av forestillingen.
Del: