24. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

En del av forestillingen vil skje utendørs på Portåsen før det hele fortsetter inne i låven. Så her gjelder det å ha godt med klær på. (Alle foto: Privat)

Må sette opp ekstraforestillinger lenge før premieren

Forestillingene til Hokksund Byteater Jr. på Portåsen er tydeligvis førjulens store begivenhet som «alle» skal ha med seg. For allerede lenge før premieren 8. desember må de sette opp ekstraforestillinger for å dekke etterspørselen på billetter.
Annonse

Endelig blir det juleforestilling på Portåsen igjen for skuespillerne i Hokksund ByTeater junior, etter flere års avlysning på grunn av korona. I fjor rakk de akkurat å gjennomføre én premiere før de måtte avlyse resten av forestillingene. Det var en stor nedtur for skuespillerne som hadde gledet seg til endelig å få spille igjen.

Og det er tydelig at også publikum har savnet denne unge og meget talentfulle gjengen fra Hokksund Byteater Jr. For av totalt 18 forestillinger, er hele ni forestillinger allerede utsolgt. Mange andre er merket med få billetter igjen. Nå er det altså satt opp to nye ekstraforestillinger.

Annonse

Gleder seg skikkelig
Denne julen er det hele 34 skuespillere fra 6 – 20 år som er fordelt på to grupper som skal få publikum i skikkelig julestemning i desember. Gruppa med skuespillere jobber fint sammen og her tar alle vare på alle uansett alder.

– Billettsalget går strålende og vi har allerede åpnet opp for to ekstraforestillinger, vi syntes det er veldig hyggelig at så mange vil komme og besøke oss på Portåsen denne førjulstiden, sier Leila Bråthen på vegne av teatergruppa.

I år blir det ny forestilling og denne gangen blir publikum oppfordret til å kle seg litt godt – siden hele forestillingen starter ute på Portåsen. Ca. 20 til 30 minutter spilles ute, før skuespillerne viser publikum veien inn på den gode varme låven og forestillingen fortsetter der.


Velkommen til «Jul i Svingen»
Nå kommer gjengen fra Svingen via Hokksund byteater junior og fra 8. til 23. desember kan du altså oppleve dem på Portåsen i Mjøndalen.

I denne teaterversjonen får du møte de kjente og kjære karakterene fra NRKs

julekalender fra 2006. Sammen med sangene som vi etterhvert kjenner så godt, og de små og store begivenhetene i den lille bygda Svingen, byr forestillingen på humor, varme, alvor, sang og dans og ikke minst ekte julestemning.

– Alle vi i Hokksund ByTeater junior gleder oss til å presentere årets juleforestilling fra oss til deg, sier Bråthen.

Forestillingen er satt opp etter tillatelse fra NRK. Basert på NRKs julekalender «Jul i Svingen» produsert av NRK Super. Idé og manus Kjetil Indregard, musikk Odd Nordstoga og regi Atle Knudsen. Manus er tilrettelagt for scene av Sidsel Bjerke Hommersand og Kristina Renolen.

Del:
Annonse