15. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Buskerud-kunstnerne åpner sin årlige utstilling 30. november kl. 18.00 på Lychepaviljongen i Drammen.

Buskerudkunstnere stiller ut i Lychepaviljongen

30. november åpner igjen Drammens Museum, Lychepaviljongen dørene for den årlige November-utstillingen hvor utvalgte Buskerudkunstnere viser sine arbeider.
Annonse

Publikum vil få se 54 spennende verk av 39 kunstnere. Årets utstilling byr på flere skulpturer enn tidligere, men maleriet, foto, grafikk, og tegning er også godt representert. Interessen for vev, broderi og keramikk har fått et oppsving de siste årene, dette er også synlig i Buskerudkunsten.

Det er en frodig utstilling vi får oppleve, men flere kunstnere er tydelig påvirket av tidens uroligheter, krigen i Ukraina. Mange verk har noe tungt eller fundamentalt over seg og vi får følelsen av at noe viktig er på spill.

Annonse

Juryen i år har bestått av Nina Guzman Toft, Kari Anne Helleberg Bahri og Mona Sundelius fra Buskerud Bildende Kunstnere samt årets eksterne jurymedlemmer, Julio Fernandez Da Silva og Sebastian Rusten. Alle er aktive kunstnere som jobber innen ulike sjangre og medium.

Åpningen er 30. november kl. 18.00 på Lychepaviljongen. Det vil bli taler ved Drammens ordfører Monica Myrvold Berg og konstituert direktør ved Drammens Museum, Eivor Winther Sunesen. Priser til kunstnerne bak «Årets mest markante verk» og «Årets debutant» er valgt ut av medlemmer fra Den Nasjonale Jury og deles ut på åpningen. Det blir også kunstnerisk innslag blir ved Martin Nordli.

Generell info om utstillingen:
November-utstillingen er en årlig utstilling arrangert av Buskerud Bildende Kunstnere i samarbeid med Drammens Museum. Alle som er bosatt i, eller har tilknytning til det som tidligere het Buskerud, kan sende inn søknad om deltagelse. Utstillingen blir juryert av styremedlemmer i BBK, pluss to eksterne jurymedlemmer utnevnt av styret.

På åpningen utdeles prisen «Årets mest markante verk» og «Årets debutant». Begge prisene juryeres av Norske Billedkunstneres nasjonale jury. Utstillingen er støttet av Drammen Kommune, Viken Fylkeskommune og Drammens Museum.

Styret i BBK ser på November-utstillingen som sitt viktigste enkeltarrangement. Her møter publikum fylkets profesjonelle kunstnere side om side med debutanter.

Del:
Annonse