20. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

«Fortsatt God Jul» i Drammens Teater med start i morgen 30. november. Her blir det mange lokale godsaker. (Foto: Vibecke Storhaug)

Julerevy med gangbru for bybru og hissige el-syklister i Drammen

Etter to år med avlyste juleshow er Showkompaniet tilbake i Drammens Teater. I år er det infrastrukturen i Drammen som blir showets lokale pokal. Forestillingen har fått navnet «Fortsatt god jul» og har premiere onsdag 30. november.
Annonse

– Det er en utrolig «beige by», og det er vanskelig å sette noen, eller noe, på spissen, sier Lise-Mette Lindland om prosessen med å skrive årets juleshow i Drammens Teater.

– Vi har ikke de store rikskjendisene og byen er litt for stor for de ordentlige lokale poengene sier Ragnhild Grøndahl.

Annonse

Det er likevel en lokal pokal som får skinne under årets juleshow – nemlig infrastrukturen i sentrum.

– Vi har laget en minimusikal av problemene med infrastruktur i Drammen, med gangbru for bybru, heiser som står så mødre med barnevogner ikke rekker taxi for tog, el-sykler som uvøren snitter gående. Alt dette i et sammensurium av frustrasjon, og det hele toppes med spunting og pæling som ringer jula inn, sier Lindland.

– En slags hyllest av fornyelsen som foregår i byen, legger hun til.

Endelig tilbake med lokal humor
Nok en jul ringer Showkompaniet høytiden inn. På scenen står Ragnhild Grøndahl, Vibeke Lunden, Runi Tømmeraas og Lise-Mette Lindland, sammen med fire profesjonelle musikere.

Det er lenge siden sist gjengen stod samlet på scenen i Drammens Teater. På grunn av pandemien har flere show blitt avlyst, men nå er de endelig tilbake på scenen med nytt selvskrevet juleshow med mye musikk og humor.

Det er Bror Andersen som har stått for regien. Han har over 30 års erfaring med revy og har hatt regi på blant annet Sykehusrevyen og Hønefossrevyen. Kapellmester og musikalsk ansvarlig er Trond Nilsen, som har vært med Showkompaniet siden oppstarten i 2012.

Premieren er 30. november i Drammens Teater og det skal spilles ni forestillinger fram til 10. desember.

Del:
Annonse