2. mars 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Eiker Prosjektkor med 43 sangene fremfører Händels Messias førstkommende søndag i Vestfossen kirke. (Foto: Åsgeir Størdal)

Ni år siden sist Eiker Prosjektkor fremførte Händels Messias

Det er hele ni år siden sist, men nå setter Eiker Prosjektkor opp Händels storslåtte Messias i Vestfossen kirke. det skjer førstkommende søndag.
Annonse

Sommeren 1741 var Händel på høyden av sin karriere, men gjeldstynget og med et plaget sinn. Han begynte å skrive musikk i karakteristisk rekordfart, og gjorde Messias ferdig på 24 dager – fra 22. august til 14. september 1741.

Selv dirigerte Händel Messias flere ganger, og tilpasset det gjerne anledningen.

Annonse

– Vår versjon tar omtrent to timer og vi hører blant annet Händels kjente Hallelujah-kor. Her på Eiker har vi tidligere fremført Messias i 2010 og 2013 så det er altså ni år siden sist, sier leder for koret, Abram Bezuijen.

To av solistene denne gang har røttene sine på Eiker og Hokksund. Foreldrene til Hannah Agnethe Pold og Ingeborg Soot har vokst opp i Hokksund og disse to unge solistene gleder seg til å synge her på Eiker.

Solistene er: Hannah Agnethe Pold, Ingeborg Soot, Vidar Hellkås og Sakarias Fredriksen Tranvåg.

Det er et eget barokkorkester og selvsagt Eiker Prosjektkor med hele 43 sangere.

Orgelet trakteres av Abram Bezuijen og dirigent er Svein Rustad.

Vestfossen kirke, Søndag 4. desember kl. 19.00.

– Billett kr 300,- fås kjøpt i døra, eller hos kormedlemmene. Det er ikke så ofte disse store verkene settes opp, så grip sjansen nå, sier Abram.

Del:
Annonse