2. mars 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Denne lastebilen kjørte av veien i de vanskelige svingene på Vinsvoldveien og måtte vente i lengre tid på en storberger. Bilen så ikke ut til å ha fått store skader og sjåføren var like hel.

Såpeglatte veier og mange hendelser – så langt ikke alvorlige ulykker

Veiene rundt om i Eiker-bygdene er såpeglatte. I hvert fall gjelder det sideveier og tidligere i kveld har det vært kaotiske tilstander, blant annet i bakkene opp til Røkeberg i Vestfossen. Men så langt er det ikke meldt om alvorlige ulykker.
Annonse

Med kald bakke og regnvær på toppen av en snødekt veibane, er oppskriften klar for mange hendelser og ulykker. På Røkeberg i Vestfossen var det kaotiske tilstander og mange biler kjørte av veien og havnet i grøfta.

Men det var ingen alvorlige skader på verken folk eller biler så oppryddingsarbeidet gikk rimelig greit. Det ble også strødd etter hvert, men selv om regnværet var varslet, var det for sent for mange.

Annonse

Bare minutter etter at en lastebil fullastet med papp fra Mile kjørte av på Vinsvoldveien mellom Vestfossen og Mjøndalen, kom strøbilen. Men da lå altså lastebilen godt plantet i veigrøfta og måtte vente på tungberger.

Også en VW varebil kjørte av veien på samme sted og vedkommende hadde kommet seg over et jorde og klarte nesten å komme seg opp på veien igjen da det stoppet. Takket være lokale krefter med tauestropp og Eikernytt.no som var på plassen for å ta biler, ble bilen dratt opp på veien igjen.

Denne bilen fikk hjelp av lokale og Eikernytt.no for å komme seg på veien igjen.

I Nedbergkollveien mot Mjøndalen var det en Tesla som hadde kjørt av veien og også den måtte berges. Utover disse hendelsene er det ikke meldt om andre ulykker.

Også på Gamle Kongsbergvei var det såpeglatt. Her minnet veibanen mer om en skøytebane enn en bilvei. Heldigvis tok de få bilistene som kjørte her det veldig pent. Flere valgte også å snu ved Smebakken da de så hvor ille resten av veien var.

Veien opp til Ormåsen er også kjent for å bli ekstremt glatt, men det synes som om det har gått bra i kveld. I går var det en yngre herremann som kjørte av veien, men han slapp heldigvis fra det uten skader. Men oppe på Ormåsen var det skøytebane flere stedet på grunn av regnværet.

På Nedbergkollveien var det så glatt at bilene bare skled av veien selv om de sto stille. Denne Teslaen måtte ha hjelp for å komme seg på veien igjen.
To bilder fra Gamle Kongsbergvei hvor veibanen best kan beskrives som en skøytebane. Her gikk det i 10 km/t – noe annet var uforsvarlig.
Del:
Annonse