18. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Forfatter Tom Helgesen står bak den nye turboka «Til topps, med og uten Drillo». Her finner vi blant annet mange turforslag fra Eiker-bygdene.

Gir ut ny bok med toppturer som passer for Drillo og andre pensjonister

Forlaget Tom & Tom gir nå ut turboka, «Til topps, med og uten Drillo». Forfatter Tom Helgesen har vært på jakt etter «kommunetopper» i Buskerud gjennom flere år sammen med den for lengst pensjonerte fotballtreneren.
Annonse

Når en mann med store helseplager, som nylig har fylt 80 år, har klart å komme seg opp på mange av disse toppene, så mener vi dette er oppnåelig for mange andre også. Vi tror ei slik bok kan inspirere flere til å komme seg ut i de flotte natur- og friluftsområdene som er beskrevet i boka, og mange av turene omhandler Eiker. Her kan nevnes blant annet Knabben, Solbergvarden, Vestknabben, Kyrfjell og Myrehogget.

Dette har blitt ei turbok med over 50 toppturforslag. Rundt 20 av toppene er de høyeste punktene i en eller annen Buskerudkommune, mens drøyt 30 andre topper også har blitt beskrevet.

Annonse

Boka er på litt over 200 sider, rikt illustrert med fargebilder og kart. Hovedsakelig turer til fots, men det er også noen skiturer i boka der det er best egna for å komme seg til topps.

Drillo til topps på Øvre Eiker kommunes høyeste punkt Myrehogget 707 moh. på Holtefjell.

I denne boka finner du beskrivelse av turer til over 50 topper i «gamle» Buskerud og nordre Vestfold. De fleste turforslagene er til fots, men noen ganger er de kombinert med sykkel. Her er også noen skiturforslag, gjerne der ski er et mer velegnet framkomstmiddel til toppen enn fjellstøvler og joggesko.

Egil Drillo Olsen, sammen med tre turkamerater og kjentmann Tom Helgesen, starta jakten på de høyeste toppene i hver kommune i Buskerud for noen år tilbake. Alder og helse satte imidlertid en stopper for prosjektet som Tom Helgesen fullførte på egenhånd.

Drillo på topptur.

I tillegg har han tatt med over 30 andre toppturer i boka, alt fra kystnære Høgås i Svelvik og Haraldsfjellet i Hurum, til høyfjellstopper som Blåbergi i Ål og Skogshorn i Hemsedal.

Vanskelighetsgraden på turene varierer veldig fra tur til tur, men kartet og turfaktaene på hvert oppslag viser både antall kilometer og noenlunde tidsforbruk. Noen turer er korte og går langs tydelige turveier og stier, mens andre er lange dagsturer med sparsomt eller ingen merking. Spennvidden på turene er stor, men alle gir store naturopplevelser og god fysisk trening. God tur!

Fra Knabben med Solbergelva og Drammensdalen i droneperspektiv.
Fra toppen av Hafella i Øvre Eiker.
Herlig sommerdag på Vestknabben på Mjøndalsskauen 577 moh.
Til topps på Solbervarden 531 moh. i tidligere Nedre Eiker kommune.
Del:
Annonse