20. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Petter Koch har dratt i gang et basketlag i Hokksund og i slutten av november ble de en del av Hokksund IL.

Basketball – nytt tilbud med ambisjoner fra Hokksund IL

Basketball har vokst seg til en stor sport i Norge og tidligere i år startet en gruppe opp med treninger på Hokksund Barneskole. Bak satsingen sto Petter Koch som leide gymsalen for egne penger. Men nå blir det en helt annen satsing.
Annonse

I slutten av november ble nemlig basketball-gruppe tatt inn som fullverdig gruppe i Hokksund Idrettslag. Det betyr fulle rettigheter og plikter, men ettersom Sentrumshallen er den eneste hallen i Øvre Eiker med godkjente mål for basketspill, har de et problem. Her er det nemlig håndballen som dominerer, og det er lite ledig tid til trening og kamper.

Brage Sørensen fra Kongsberg er et stort navn innen basket. Lille julaften besøkte han Hokksund og den siste treningen før spillere og trenere tok juleferie.

Annonse

Med sine 206 centimeter på strømpelesten, er han bokstavelig talt noe å se opp til for de unge guttene som var på dagens trening. Brage spiller til daglig på Nidaros Jets i Trondheim hvor 24-åringen nå studerer.

På trening i Sentrumshallen lille julaften hvor spillerne fikk besøk av ett av sine forbilder, Brage Sørensen (t.h.) fra Kongsberg.

Målet er seriespill
Ungdommene som i dag er med på baskettreningene i Hokksund er av årgangene fra 2007 til 2009 – altså 13 til 15 år gamle. Målet for neste år er å få minst ett lag i seriespill det kommende året – altså i 2024, men hvilken årsklasse dette blir i, blir ikke avgjort før gruppa får «satt seg».

– Jeg ble kontaktet av HIL for å høre om vi ville bli en del av HIL-familien. Det viste seg nemlig at de hadde et vedtak fra tidligere om å satse på basket. Det var selvsagt en enkel sak å takke ja til det tilbudet, sier Petter Koch til Eikernytt.no.

Petter er også svømmetrener og med denne satsingen blir det neppe problemer med å ha nok å gjøre på fritiden. Han håper også å få med seg andre og nevner Emil Nilsen fra Øvre Eiker. Han har spilt i mange år, men er for tiden i militæret og har ikke permisjon denne jula.

– Vi trener hver onsdag mellom kl. 18.00 og 20.00 på Eiker Videregående skole. Det er stor interesse for basket i Øvre Eiker, men vi tar også inn ungdommer fra omkringliggende kommuner om det er noen som vil prøve seg. Flere fra Øvre Eiker spiller i dag på lag i Kongsberg og i Drammen, forteller Petter.

Det er fem spillere på banen til enhver tid i basket. Kamper spilles i fire omganger á 10 minutter. Det er ubegrenset mulighet for bytte av spillere slik det er i håndballen. Det er nå etablert basketball-lag i de fleste idrettslag i Norge.

Høyde og spenst er kvaliteter som hører med til basket, men også normalt bygde ungdommer kan bli med på dette spillet. Her trenes det mens Petter og Brage gir instruksjoner.
Del:
Annonse