23. februar 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Krevende kjøreforhold betyr gjerne flere ulykker og kollisjoner. Mandag er det all grunn til å ta det pent – da er det nemlig varslet regnvær. (Illustrasjon)

Det snør – det snør – men i morgen kommer regnværet tilbake

Som om vi ikke har hatt utfordrende kjøreforhold nok i uka før jul, så fortsetter skiftende vær inn i romjula. I morgen er det meldt om store nedbørsmengder og mye av det vil komme som snø, sludd og regn på en allerede dypfryst bakke. Det betyr trøbbel.
Annonse

Det er ikke mange dagene siden veiene våre var dekket av is og snø. Mange steder var det så glatt at det var komplett umulig å stå oppreist – langt mindre kjøre som normalt. Sideveiene var så glatte at selv om du stille, skled biler i grøfta. Strøsand og salt var en total mangelvare mange steder, og her i Eiker var det spesielt Røkeberg, Ormåsen og Vinsvoldveien og ned mot Mjøndalen som var krevende.

For alle som har sett ut av vinduene i dag så har de sett snø dalende ned. Det kommer det til å fortsette med til litt ut på formiddagen i morgen mandag. Men da skal temperaturene gå fra blåe til røde – altså varmegrader i størrelsesorden tre til fire.

Annonse

Da vil nedbøren ifølge Yr.no gå over til regn. og vi vet alle hva det betyr. Nye runder med såpeglatte veier og påfølgende ulykker. For det har vært en rekke mindre ulykker i Sør-Øst før jul og nå i romjula.

I tillegg har en rekke bilister opplevd å kjøre av veien med materielle skader som følge. Det koster gjerne penger – ofte mye penger med dagens teknologisk avanserte biler der selv en skjerm med sensorer fort koster over 10.000 kroner. Derfor har også forsikringsselskapene gått ut med sterke advarsler og bedt kundene sine om å kjøre pent.

Del:
Annonse