25. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Frank Tore Larsen og Torstein Eriksen er blant favorittene også i år, men kom ikke helt til topps i Rally Sigdal sist helg. (Foto: PRL/NBF)

Frank Tore og Torstein vil forsvare NM-tittelen fra fjoråret i Rally Elverum

Fjorårets NM-sesong i rally ble en thriller der kampen om tideler og NM-poeng var intens til siste sving. Nå er det klar for ny sesong, og det er ikke noe som tyder på mindre spenning i år. Fjorårets norgesmestre Frank Tore Larsen og Torstein Eriksen fra Steinberg og Hokksund stiller selvsagt også i år.
Annonse

I toppklassen for internasjonale firehjulsdrevne biler var det Frank Tore Larsen, Eyvind Brynildsen og Ole Christian Veiby som i første rekke hadde hovedrollene. Brynildsen hadde en ledelse på fire poeng til Larsen foran NM-finalen på Hamar i fjor. Foran siste fartsetappe på Hamar hadde Larsen 3,4 sekunders ledelse på Brynildsen og spenningen var til å ta og føle på.

Nær sagt i siste sving ble det avgjort da Brynildsen fikk ødelagt et styrestag på sin Skoda, og Larsen med kartleser Torstein Eriksen ble Norgesmester. Da hadde vi vært gjennom seks NM-runder der det var få sekunder og tideler som skilte de beste i toppen.

Annonse

Årets sesong innledes med todagers løp på Elverum. Arrangøren NMK Elverum inviterer til kjøring i mørket på fredag kveld, mens det hele avgjøres på lørdag. Terningen Arena er base, og løpet inneholder 10 fartsetapper på gode vinterveier i området rundt Elverum.

Åpningsetappen på fredag er på Terningmoen, en velkjent rallyarena for en del år tilbake. NMK Elverums flotte motorsenter på Starmoen blir arena for serviceplass for de rundt 80 startende. Løpets utvikling og dramatikk kan følges på Rallyradioen fra første til siste meter, mens NRK1 sender en time med løpets høydepunkter allerede lørdag ettermiddag.

Det er fire NM-klasser i årets mesterskap. Det er klasser for firehjulsdrevne internasjonale biler, tohjulsdrevne internasjonale biler, firehjulsdrevne nasjonale biler og tohjulsdrevne nasjonale biler.

Det er i klassen for de internasjonale firehjulsdrevne bilene, de raskeste bilene og mest kjente profilene befinner seg. Fjorårets Norgesmester Frank Tore Larsen med kartleser Torstein Eriksen fra NMK Modum & Sigdal stiller for å forsvare sin tittel i sin VW Polo GTI R5.

Eyvind Brynildsen fra KNA Varna vant NM-åpningen i fjor, og var på seierspallen i alle NM-løp bortsett fra finaleløpet der han brøt. Det endte uansett med NM-sølv på Brynildsen. Han stiller også i år i sin Skoda Fabia R5 for å kjempe helt i toppen, sammen med kartleser Jørn Listerud.

NM-bronsen i fjor gikk til Ole Christian Veiby fra KNA Kongsvinger. Han stiller også i år i sin VW Polo GTI R5, og han har et aldri så lite psykisk overtak etter seier i Sigdalsrally på lørdag. De fleste NM-favorittene brukte løpet i Sigdal som en generalprøve foran NM-åpningen, og raskest av alle var Ole Christian Veiby, fulgt av Anders Grøndal, Frank Tore Larsen og Marius Aasen.

Fjerdeplassen i fjorårets mesterskap gikk til Marius Aasen og kona Marlene Engan Aasen fra Asker og Bærum Motorsport. De har byttet ut sin Skoda med VW Polo GTI R5 og vil garantert være med i teten. De kommer fra fjerdeplass i lørdagens Sigdalsrally.  

Femteplassen i forrige års mesterskap gikk til Anders Grøndal/Marius Fuglerud i Skoda Fabia R5. Grøndal viste solid form med andreplass bak Veiby i lørdagens Sigdalsrally, da med Veronica Engan i kartleserstolen som reserve for en syk Fuglerud.

Det vil være disse fem som vil ha hovedroller også når årets mesterskap skal avgjøres. Men det kan komme opp nye spennende førere. I Rally Elverum får de norske favorittene også konkurranse fra svenske Pontus Tidemand, samt to førere fra Estland som bruker Rally Elverum som oppkjøring til det svenske VM-løpet Rally Sweden i februar.

Rally Elverum har sin base, start og mål ved Terningen Arena. Løpet starter klokken 19.30 fredag kveld. Målgang er 14.34 på lørdag. NRK1 sender en time fra løpet lørdag ettermiddag kl. 16.15. Rallyradio høres under hele løpet på www.rallynm.no.

Del:
Annonse