26. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Det trenes for fullt i Hokksundhallen før helgens store stevne i Drammenshallen. (Foto: Privat)

Over 2.000 Cheerleadere inntar Drammen til helgen

28. og 29. januar arrangerer Eiker Cheer Team (ECT Eagles) endelig Winter Open igjen, etter to år med korona-avlysning. Det hele skjer i Drammenshallen.
Annonse

Denne konkurransen er 3. og siste kvalifiseringsrunde til NM og NCL 2023, så det kommer utøvere fra hele landet fra Bodø i nord til Vennesla i sør.

I Winter Open 2023 konkurreres det i alle de tre grenene innen Cheer (Cheerleading, Pom og HipHop). Felles for alle grenene er at det er en lagidrett der alles innsats vektes like høyt og timing er viktig. Hvordan elementene utføres er vesentlig.

Annonse

Rutinene i Cheerleading inneholder blant annet turn, pyramider, høye kast, heiarop, akrobatikk og motions. Pom og HipHop er dansegrener som bedømmes ut fra synkronitet, rytmeendringer og flyt i rutinen.

En rutine i Pom bør også inneholde elementer som høye spark, piruetter og hopp. Alle rutiner bedømmes av et internasjonalt dommerpanel.

Innen Pom og HipHop er nærområdet sterkt representert i år, i tillegg til ECT Eagles stiller Sirens fra Drammen i kategorien Pom og Kongsberg Cheer Dance (KCD) i kategoriene Pom og HipHop.

Arrangør er ECT Eagles som har lang erfaring fra lignende konkurranser i nærmere 15 år, hvorav de siste 10 årene har blitt arrangert i Drammenshallen med stor suksess. Klubben har også erfaring fra konkurransestyring fra NM og NCL.

Klubbens foresatte, trenere, lagledere og styret dekker selv de over 250 dugnadsvaktene som må til for å skape dette flotte arrangementet.

Historikk ECT Eagles
ECT Eagles ble startet i 2005 og trener i den nye Hokksundhallen på Loesmoen. Antall medlemmer har økt de siste årene og klubben består i dag av rundt 350 aktive fordelt på 15 lag i alderen fra fem år til voksne utøvere.

Klubben tar imot nye utøvere, på de fleste lag. I Norge er ECT Eagles eneste Cheer klubb som har lag både innen Cheerleading, Pom og HipHop. Klubbens Jr. HipHop lag Groundbreakers tok EM-gull sommeren 2022, og de stiller i VM i Orlando i april.

Cheer er en idrett som passer for alle, både jenter og gutter, som er glad i å bevege seg. Konkurransen starter kl. 10.30 lørdag og 10.00 søndag. Ta turen innom Drammenshallen denne helgen, oppfordrer klubben i en melding.

Del:
Annonse