12. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Toppkandidatene til Drammen MDG (f.v.) Anita Nesse Røisli, Lars Viko Gaupset, Kari Palm og Cathrin Janøy. (Foto: Drammen MDG)

Cathrin Janøy fra Krokstadelva topper MDG-lista i Drammen

VALG 2023: Drammen MDG valgte på tirsdag sine kandidater til kommunestyrevalget i høst. Øverst troner dagens gruppeleder Cathrin Janøy fra Krokstadelva etterfulgt av representant Kari Palm.
Annonse

Nominasjonsmøte valgte å kumulere de fire øverste kandidatene til høstens kommunevalg. Dermed satser partiet på å få inn Cathrin Janøy (40) fra Krokstadelva og Kari Palm (73) fra Bragernes, i tillegg til tidligere partisekretær Lars Gaupset (38) fra Gulskogen og Anita Nesse Røisli (30) fra Strømsø.

– Nominasjonskomiteen har valgt å vektlegge videreføringen av den verdifulle kompetansen noen av våre mest sentrale politikere har fått opparbeidet seg i løpet av perioden. I tillegg har vi fått med oss nye personligheter, som tar med seg en variert erfaring fra både næringslivet, forvaltning og frivilligheten, sier leder i nominasjonskomiteen, Magnus Thun.

Annonse

Partiets nyvalgte førstekandidat Cathrin Janøy, sier hun er beæret over tilliten til å fronte partiet til valget. Jeg er villig fordi det grønne prosjektet til MDG er så mye større enn meg som menneske, sier hun.

Hun trekker frem at vi må ha med oss barnas perspektiv i alle saker. – Derfor går de til valg på markagrense rundt hele kommunen, mer og ikke mindre natur, slik som AP og Høyre legger opp til i kommende arealplan. Vi vil ha en egen verneplan for Drammensfjorden, sier Janøy.

– Vi vil også stoppe raseringen av kulturhistoriske miljøer og bygninger i Drammen, Altfor ofte går økonomiske interesser foran vernehensyn og stedsidentitet. Vi vil ha en sosial og menneskevennlig byutvikling ved å redusere biltrafikken i byen og de levekårsutsatte områdene på Strømsø for å gi mer plass til mer byliv, grønne parker og trær. Vi vil ha gode vilkår for frivilligheten og næringslivet, satse på kulturlivet, og sikre alle barn tilgang til fritidsaktiviteter gjennom støtteordninger, sier Cathrin.

Hun trekker frem de mange sterke kandidatene som har valgt å stille opp for partiet, som med sitt ulike engasjement, erfaring og kunnskap, gir MDG mulighet til å breie seg ut politisk.

– Det er mye som står på spill for natur og miljø i Drammen. MDG er klare for å handle der andre partier er handlingslammet. Vår ambisjon er å få inn fire representanter i kommunestyret. MDG vil ha makt for å få gjennomslag for mennesker og miljø, og vi trenger et stort MDG for å sikre gjennomslag i arealplanen som ligger til politisk behandling, sier Janøy i en pressemelding.

Partiet har i dag to representanter i kommunestyret i Drammen.

Kandidatene på topp 10 er som følger:

1. Cathrin Janøy – 1982 – Krokstadelva
2. Kari Palm – 1949 – Bragernes
3. Lars Viko Gaupset – 1984 – Gulskogen
4. Anita Nesse Røisli – 1992 – Strømsø
5. Marie Stenstadvold – 1973 – Kobbervikdalen
6. Ivar Hølaas – 1981 – Åssiden
7. Silje Sæther – 2004 – Strøtvet
8. Amalie Sophia Mehren – 2004 – Krokstadelva Spi
9. Håkon Holm Solberg – 1978 – Gulskogen
10. Halldis Christiansen Sørby – 1961 – Skoger

De fire første er kumulerte.

Del:
Annonse