27. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Lucas Braathen fra Hokksund mister trolig flere renn etter at han måtte haste-opereres for en blindtarmbetennelse. (Foto: Skiforbundet)

Lucas Braathen mister alpinrenn etter blindtarmoperasjon

Lucas Braathen (22) fra Hokksund er operert for akutt blindtarmbetennelse på sykehuset i østerrikske Zell am See. 22-åringen fra Bærums Skiklub mister kommende helgs World Cup-renn i franske Chamonix, men kan rekke siste VM-øvelse i Courchevel/Meribel.
Annonse

– Fryktelig dårlig timing. VM er av de store målene for meg denne sesongen, men jeg skal gjøre alt jeg kan for å rekke slalåmrennet 19. februar. Gi meg noen uker så får vi se. Også er det uansett gode prognoser for å få med seg World Cup-rennene etter VM, sier en optimistisk Braathen.

22-åringen fra Hokksund og Bærums Skiklub ankom teknikklagets samsamling i Hinterreit mandag med tiltagende magesmerter, og landslagsalpinisten fra Bærum Skiklubb ble etterhvert diagnostisert med blindtarmbetennelse.

Annonse

Braathen gjennomførte tirsdag kveld en vellykket operasjon på sykehuset i Østerrike, og han reiser hjem til Norge til helga.

– Lucas kommer til å bli frisk om noen uker. Det er en liten mulighet for at han kan rekke slalåmrennet 19. februar i VM. Vi kommer til å jobbe for at han kan rekke dette, og holder alle dører åpne for VM-start om han blir frisk i tide, opplyser alpinlandslagets lege, Trond Floberghagen i en pressemelding.

Del:
Annonse