19. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Eugene Malchuk fra Mjøndalen forsøker seg på et nytt belte.

Internasjonal vinterleir i karate ved Drammen Karate Dojo med lokale deltakere

Denne helgen har det vært vinterleir i karate i Drammen. Her var det medlemmer fra Norge, Sverige, Finland og Tyskland som deltok. Ledere for den Norske, Svenske og Finske fraksjonen av IKO Kyokushinkaikan i Japan var samlet for trening for første gang i Norge.
Annonse

IKO Kyokushinkai er den største organisasjonen på verdensbasis som utøver Kyokushin karate. Drammen Karate Dojo har vært medlem siden 2007 og er ledet av Marius Ommedal.

Fra Norge var det medlemmer fra Drammen og nærliggende områder som Mjøndalen og Krokstadelva.

Annonse

Peter Kahle fra Tyskland var invitert som gjesteinstruktør for helgen sammen med leder for Drammen Karate Dojo, Marius Ommedal.

Skandinavia har ledere for hver sin organisasjon fra de tre medlemslandene. Fra venstre Andre Ho – leder Sverige, Marius Ommedal – leder Norge og Rebwar Shekhi – leder Finland.

I løpet av helgen ble det gjennomført totalt fem treninger samt gradering for noen deltagere. Det ble gjennomgått mye grunnteknikker, slag, spark etc,, samt mye bevegelse med teknikk. Videre var det fokus på bruk av kata (mønster) og deres bruk i faktiske selvforsvarsituasjoner. Det var også mye fysisk trening og søndagen avsluttet med sparring mellom alle deltagere.

Drammen Karate Dojo er eneste karate dojo som er tilknyttet International Karate Organization i Norge. IKO styres fra Tokyo, Japan og er den største organisasjonen innen karate stilarten Kyokushin.

Fra samlingen hos Drammen Karate Dojo som drives av Marius Ommedal.

Marius Ommedal innehar tre sorte belter og er den eneste autoriserte bransjeleder i Norge. Han er utnevnt fra IKO Honbu (hovedkvarter) i Japan.

– Jeg har trent karate siden 1995 og innehar blant annet tre norgesmestertitler og en rekke internasjonale mesterskap som utøver og dommer. Jeg har drevet Drammen Karate Dojo siden oppstarten i 2007, sier han til Eikernytt.no.

Valentas Latvis øver seg på bruk av teknikker for selvforsvar. Eungen forsøkte seg også opp til nytt belte under helgens seanse.
Del:
Annonse