16. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Petter Andal Sørby sammen med kone og prisvinner Lina og ordfører Knut Kvale som overrakte prisen på vegne av kommunen. (Foto: ØEK)

Pris og diplom til Øvre Eikers mest innovative bonde

Lina Andal Sørby er kåret til Øvre Eikers mest innovative unge bonde i 2022. Ordfører Knut Kvale overrakte diplom og premien på 50.000 kroner til den stolte prisvinneren på gården hennes i Vestfossen.
Annonse

Juryens begrunnelse:
Lina er en engasjert heltidsbonde som har tatt over et veldrevet bruk hvor hovedproduksjonen er melk og ammeku i tillegg til korn. Gården blir drevet på en fremtidsrettet og god måte og kandidaten er for tiden med på et prosjekt i regi av Geno (Avlsselskap som driver avl og utvikling av Norsk Rødt Fe-populasjonen i Norge).

Prosjektet har som mål å forbedre fôreffektiviteten hos NRF-kua, bedre bunnlinjen for bonden og bidra til enda mer klimavennlig matproduksjon i Norge. 

Annonse

Lina er medlem av Eiker Høstelag som i fellesskap eier og drifter en moderne finsnitter til høsting av grovfor. Finsnitteren registrerer avlingsnivå og næringsinnhold på graset i sanntid og gir et godt grunnlag for optimal drift av arealene. Lina har for øvrig tatt i bruk N-sensor, GPS-styring av traktor og seksjonsstyring av såmaskin og gjødselspreder.

Juryen har bestått av politisk utvalget for Næring og kultur i Øvre Eiker kommune.

Del:
Annonse