25. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Kaja Yngsdal Hilleren har engasjert seg sammen med Bijan Gharahkhani for å sende en klar melding til det iranske regimet. (Foto: Privat)

Kommunestyret i Øvre Eiker med støtteerklæring til det iranske folk

Etter initiativ fra Kaja Hilleren (SV) med god assistanse fra Bijan Gharahkhani, vedtok kommunestyret i går en støtteerklæring til det iranske folk.
Annonse

Kommunestyret i Øvre Eiker krever at regimet i Iran lar demonstranter får demonstrere fritt, at menneskerettigheter respekteres, og at folket i Iran kan ytre seg fritt.

Øvre Eiker kommune fordømmer på det sterkeste henrettelser og arrestasjoner av demonstranter. Kommunen vil sende et brev til den iranske ambassaden med disse kravene.

Annonse

Øvre Eiker kommune støtter det iranske folk sin kamp for demokrati og frihet.

– I kveld er jeg utrolig glad og stolt. Jeg er så glad og utrolig stolt over at et enstemmig kommunestyre i Øvre Eiker har gått inn for å støtte representantforslaget som jeg fremmet på vegne av SV. Et representantforslag om en støtteerklæring til den iranske befolkningen, skriver Kaja Yngsdal Hilleren på sin facebookside.

Hun skriver videre at Øvre Eiker kommune har i kveld vedtatt at vi skal sende et brev til den iranske ambassaden hvor vi blant annet ber om at regimet i Iran stanser henrettelsene og vi har vedtatt at vi skal legge ut en støtteerklæring til det iranske folk på sosiale medier.

Helt konkret vedtok kommunestyret følgende:
– Øvre Eiker kommune legger ut en støtteerklæring til det iranske folket på sosiale medier hvor vi også fordømmer det iranske regimet.

– Øvre Eiker kommune sender et brev til den iranske ambassaden hvor vi fordømmer Irans bruk av dødsstraff og vi krever at dødsstraffen må opphøres umiddelbart og at regimet i Iran må respektere menneskerettighetene og ytringsfriheten til folket.

– Mitt håp er at alle norske kommuner gjør det samme. Så spre budskapet. Oppfordre politikere i din kommune til å gjøre det samme vedtaket. For press på det iranske regimet det hjelper faktisk, det kan redde liv, sier hun og understreker at hun har fått god hjelp av Bijan Gharahkhani (AP) som selv kommer fra Iran og har engasjert seg sterkt i kampen mot regimet i Iran sammen med sønn og stortingspresident Masud.

Del:
Annonse