17. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Slik så det ut etter at bilen hadde kjørt ned en lyktestolpe, kjørt gjennom hekken og havnet i husveggen. (Foto: Alexander Jansen / DRM24)

Braste inn i husvegg i fylla – dømt til bot og fengsel

(Oppdatert) En litauisk statsborger er dømt i Buskerud Tingrett – Eiker for fyllekjøring og skadeverk etter at han braste inn en stolpe, og deler av en hekk før turen endte i en husvegg på Lerberg 30. juli i fjor.
Annonse

Det var like før midnatt lørdag 30. juli at den nå 38 år gamle litauiske statsborgeren kjørte inn i en lyktestolpe, gjennom en hekk og inn i en husvegg etter at han mistet kontrollen over bilen i en venstresving på Lerberg.

Blodprøven, som ble tatt av mannen samme natt, viste en promille på 1,42. Det ble store skader på bilen han lånte, lyktestolpen var skrapjern og både hekk og hus fikk skader.

Annonse

Mannen ga en uforbeholden tilståelse da saken var oppe i retten i begynnelsen av februar, men mente han bare hadde drukket tre øl denne dagen. Det festet ikke retten særlig lit til ettersom promillen var såpass høy.

Mannen er ikke tidligere straffedømt og var tiltalt for promillekjøring i tillegg til uaktsom kjøring.

Fyllekjøringen og den uaktsomme kjøringen gjorde at han ble dømt til 27 dager ubetinget fengsel samt en bot på 45.000 kroner. I tillegg mister han lappen i to og et halvt år. Han må derfor avlegge full førerprøve før han får tilbake sertifikatet.

Mannen vedtok dommen i det som var en forenklet rettsak med en såkalt tilståelsesdom.

Kvinne lånte bort bilen – dømt hun også
En 33 år gammel kvinne er dømt i en annen sak i Buskerud Tingrett – Eiker for å ha latt den litauiske mannen låne bile hennes uten at hun forsikret seg om at han var skikket til å kjøre bilen. Det er veitrafikklovens paragraf 31 som gjelder i dette tilfellet. Kvinnen samtykket i en såkalt tilståelsesdom, som er en forenklet behandling i retten.

Kvinnen lånte bort bilen selv om hun viste at han ikke var edru. Det betyr at hun dømmes etter samme normer som mannen som faktisk kjørte bilen. Kvinnen fikk derfor 21 dager ubetinget fengsel og en bot på hele 70.000 kroner. I tillegg mister hun førerretten i to år.

Kvinnen vedtok dommen på stedet.

Del:
Annonse