19. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Hagatjern ligger øst for Harakollen og er ikke lett tilgjengelig. (Kart: Norgeskart)

Meldt om flammer i skogen ved Hagatjern i Øvre Eiker – hytte totalskadet

(Oppdatert kl. 09.00 02.03.23) Klokken 23.10 fikk brann og politi melding om flammer i skogen ved et lite vann som heter Hagatjern i Øvre Eiker. Brannvesenet har sendt inn mannskapet med ATV, men ifølge 110-sentralen skal flammene ha avtatt. Det er nå bekreftet at ei hytte har brent ned til grunnen.
Annonse

Det lille skogsvannet ligger vanskelig til og brannvesenet må bruke ATV for å komme inn. Da Eikernytt.no snakket med 110-sentralen kl. 23.30 var de ennå ikke kommet fram, men melder sier til 110-sentralen at brannen har avtatt noe.

Det er foreløpig ikke klart hva som brenner – om det er et bål eller noe annet.

Annonse

Det er en bygning i form av ei hytte eller sommerbolig like ved dette vannet ifølge flyfoto og Norgeskart.

Politiet opplyser til Eikernytt.no at de snart er framme ved stedet og vil oppdatere meldinger så raskt som mulig.

Klokken 23.46 melder politiets operasjonssentral om at brannvesen og politiet er på stedet. Det et bygg som er helt nedbrent. Politiet jobber med å komme i kontakt med eier.

SISTE
Politiet har kommet i kontakt med familie til eier av bygget. Det er ingen ting som tyder på at det har vært noen personer inne i bygget på nåværende tidspunkt. Politiet jobber med å undersøke dette nærmere.

Søker etter eventuelle vitner
Politiet har i natt gått ut med en oppfordring til mulige vitner om å melde seg. Har du gått i dette området mellom Harakollen og Hagatjern i går ettermiddag og kveld, vil politiet gjerne høre fra deg på telefon 02800.

Ettersom dette er et yndet turområde, håper politiet at noen kan ha sett eller hørt noe som kan gi en forklaring på hvorfor hytta brant ned til grunnen.

Del:
Annonse