25. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Fra skolemessa ved Eiker videregående skole 10. mars med åpning av den nye kaffebaren. (Foto: Per Jørund Grøthe)

Messe og kaffebaråpning på Eiker vgs – navnet ble Kaffekroken

I dag var det offisiell åpning av Eiker videregående skoles elevdrevne kaffebar. Det har vært knyttet stor spenning til hva navnet på skolens nye tilbud skulle bli – og det ble Kaffekroken. Samtidig var det messe med skolens ungdomsbedrifter.
Annonse

Etter åpningen var det stor pågangen av kaffekunder, og de hadde et godt utvalg av varianter å velge mellom. Det var iskaffe med smak og krem, iskaffe med bare krem, kaffe latte med og uten smak, kaffe mocha og americano, melder skolen på sine nettsider.

Knut Andersen fra Kaffe Kraft i Mjøndalen har vært mentor for elevene i oppstarten. Og det var også han som hadde æren av å klippe snora ved åpningen. Han roste skolen og elevene for dette spenstige tiltaket, og sa blant annet at kaffe er helsebringende.

Annonse

– Jeg påstår at dette er mer enn en kaffebar. Noen påstår at det å ta en kaffe med din beste venn, er all den terapien du trenger. Det verserer mange rykter om at kaffe er usunt. Men kaffen er friskmeldt. Studier viser at den minsker risikoen for hjerte- og karsykdommer og hjerteflimmer, og kaffen består av 20-30 prosent fiber som er bra for både magen og fordøyelsen. Videre reduserer den også risikoen for å utvikle alzheimer. Eiker videregående skole har ikke bare laget en kaffebar, men en helsestasjon, og den fremmer helsa, sa han blant annet.

Det er serviceelevene på Vg1 som skal betjene kaffebaren i det daglige, mens Vg2-elevene er involvert i drifta.

I dag var det også messe i skolens foaje. Ungdomsbedriftene på service og sikkerhet og service og reiseliv, samt studiespesialisering viste fram seg og sine produkter. Messa hadde samme åpningstid som kaffebaren, altså fram til kl. 13.30.

Se flere bilder fra skolen her

Video fra åpningen av kaffebaren

Video fra skolen
Fra skolemessa ved Eiker videregående skole i dag med standen «Shoe Prep». (Foto: Per Jørund Grøthe)
Del:
Annonse